"Спробувала у куми незвичний пиріг. Не могла зрозуміти спершу, що за начинка: кисленька, освіжаюча. Кума сказала, що то ревінь", --розповідає киянка Оксана Савінова. Тепер вона пече пиріг і собі.
Жінка бере свіжі стебла молодого ревеню, очищає їх від шкірки і нарізає шматочками із сантиметр завширшки. На сковорідку, в якій пектиме пиріг, кладе 50 г вершкового масла і ставить на невеликий вогонь. Коли масло розтопиться, висипає півсклянки цукру. Як тільки цукор трохи карамелізується , висипає нарізаний ревінь.
"Він має втратити колір, стати жовтуватим, м'якеньким. На це піде кілька хвилин".
Зверху у форму жінка виливає тісто, яке збила з 2 яєць, півсклянки цукру, 100 г розтопленого масла (його можна замінити на сметану), розпушувача для тіста, і борошна.
"Борошна беру стільки, щоб тісто було рідкуватим і легко лилося. Ним треба покрити весь ревінь".
Форму ставить в духовку на півгодини. Готовий пиріг перевертає на дощечку.
"Масло не дає начинці прилипнути до дна. Тому пиріг гарно відстає. Його можна їсти як теплим, так і холодним. Діти зверху поливають його підталим пломбіром. Кислуватий і солодкий смак змішуються, виходить щось неймовірне".
Коментарі