У спеку одним із найзатребуваніших десертів є морозиво. Для зручності, його роблять на паличці. Її вставляють відразу, а після охолодження морозиво акуратно виймають з форми. Для цього треба покласти форми на кілька секунд під струмінь гарячої води. Так відтане від стінок.
Ягідне
Інгредієнти:
1 банан
1 склянка ягід
100 г фруктового або ягідного соку
Приготування:
Дрібно порізати на дрібні шматки банан і ягоди. Збити в блендері до однорідності.
Суміш розлити в спеціальні формочки для морозива і вставити палички.
Поставити форму з морозивом в морозилку на 2 години.
Карамельне
Інгредієнти:
3 яєчних жовтки
100 г згущеного молока
150 г вершків 33%
Приготування:
Перемішати жовтки і згущене молоко з цукром.
Збити до однорідної маси міксером і варити на середньому вогні до загусання. Важливо постійно помішувати і не перегрівати, інакше маса може розшаруватися і з'являться грудки.
Збити холодні вершки до піків без цукру.
Коли яєчна суміш охолоне, підмішати в неї вершки. Додати горіхи, шоколадну крихту, м'якоть фруктів.
Розлити по формах і поставити в морозильну камеру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви на Спаса: 3 оригінальні рецепти святкової випічки
Морозиво з динею
Інгредієнти:
300 г м'якоті дині
250 мл вершків
150 г цукру
Приготування:
М'якоть дині нарізати кубиками і подрібнити в блендера.
Подрібнити диню в однорідне пюре.
Налити холодні вершки в миску і збити з цукром. Перемішати пюре з дині і збиті вершки.
Взяти формочки для фруктового льоду, налити в них динно-вершкову суміш, залишивши трохи вільного місця, і вставити палички.
Відправити в морозильну камеру на кілька годин.
Кавун можна не тільки смакувати зі шматків. З нього можна приготувати лимонад, шейк чи щербет.
Ягоду необхідно заморозити. Для цього нарізати його на шматки, покласти на лист пергаментного паперу і покласти в морозилку. Після їх заморожування можна перекласти в герметичні пакети і зберігати 3 місяці. Потім соковитий кавун добре поєднувати з льодом і молоком.
Коментарі