вівторок, 18 серпня 2020 15:48

Пережити спеку: назвали рецепти смачного морозива на паличці

У спеку одним із найзатребуваніших десертів є морозиво. Для зручності, його роблять на паличці. Її вставляють відразу, а після охолодження морозиво акуратно виймають з форми. Для цього треба покласти форми на кілька секунд під струмінь гарячої води. Так відтане від стінок.

Ягідне

Автор: freepik.com
  Морозиво на паличці дозріває 2 години в морозилці
Морозиво на паличці дозріває 2 години в морозилці

Інгредієнти:

1 банан

1 склянка ягід

100 г фруктового або ягідного соку

Приготування:

Дрібно порізати на дрібні шматки банан і ягоди. Збити в блендері до однорідності.

Суміш розлити в спеціальні формочки для морозива і вставити палички.

Поставити форму з морозивом в морозилку на 2 години.

Карамельне

Автор: cepolina.com
  Морозиво на паличці дозріває 2 години в морозилці
Морозиво на паличці дозріває 2 години в морозилці

Інгредієнти:

3 яєчних жовтки

100 г згущеного молока

150 г вершків 33%

Приготування:

Перемішати жовтки і згущене молоко з цукром.

Збити до однорідної маси міксером і варити на середньому вогні до загусання. Важливо постійно помішувати і не перегрівати, інакше маса може розшаруватися і з'являться грудки.

Збити холодні вершки до піків без цукру.

Коли яєчна суміш охолоне, підмішати в неї вершки. Додати горіхи, шоколадну крихту, м'якоть фруктів.

Розлити по формах і поставити в морозильну камеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви на Спаса: 3 оригінальні рецепти святкової випічки

Морозиво з динею

Автор: freepik.com
  Морозиво на паличці дозріває 2 години в морозилці
Морозиво на паличці дозріває 2 години в морозилці

Інгредієнти:

300 г м'якоті дині

250 мл вершків

150 г цукру

Приготування:

М'якоть дині нарізати кубиками і подрібнити в блендера.

Подрібнити диню в однорідне пюре.

Налити холодні вершки в миску і збити з цукром. Перемішати пюре з дині і збиті вершки.

Взяти формочки для фруктового льоду, налити в них динно-вершкову суміш, залишивши трохи вільного місця, і вставити палички.

Відправити в морозильну камеру на кілька годин.

Кавун можна не тільки смакувати зі шматків. З нього можна приготувати лимонад, шейк чи щербет.

Ягоду необхідно заморозити. Для цього нарізати його на шматки, покласти на лист пергаментного паперу і покласти в морозилку. Після їх заморожування можна перекласти в герметичні пакети і зберігати 3 місяці. Потім соковитий кавун добре поєднувати з льодом і молоком.

Зараз ви читаєте новину «Пережити спеку: назвали рецепти смачного морозива на паличці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути