Кавун можна не тільки смакувати зі шматків. З нього можна приготувати лимонад, шейк чи щербет.
Ягоду необхідно заморозити. Для цього нарізати його на шматки, покласти на лист пергаментного паперу і покласти в морозилку. Після їх заморожування можна перекласти в герметичні пакети і зберігати 3 місяці. Потім соковитий кавун добре поєднувати з льодом і молоком.
Кавуновий лимонад
Інгредієнти:
м'якоть кавуна – 300 г
лимон – ½ шт
мед – 1 ст. л.
газована вода – 500 мл
м'ята – 1-2 гілки
Приготування:
Нарізати м'якоть кавуна і збити пюре за допомогою блендера.
Кавуновий фреш перетерти через сито. Розбавити напій свіжовичавленим соком лимона.
Додати рідкий мед або цукрову пудру і перемішати.
Розлити заготовку по прозорих келихах і додати кубики льоду. Розвести напій газованою водою.
Прикрасити напій м'ятою і дольками лимона.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраво та неординарно: як подати нарізку літніх фруктів
Кавуново-м'ятний щербет
Інгредієнти:
кавун 2 кг
1 ст. л. + 1 ч. л. цукру
3 лайма
3 ст. л. рому
1 ст. л. нарізаної м'яти
Приготування:
Шматки кавуна, цукор, сік лайма і ром збити блендером у пюре. Додати м'яту і змішати ще раз.
Покласти суміш в герметичний контейнер і заморозити 6-8 год.
Молочно-кавуновий шейк
Інгредієнти:
3 чашки шматків замороженого кавуна
1 склянка молока
2 ст. л. цукру
Приготування:
Змішати всі інгредієнти в блендері. За смаком можна додати цукор.
Солодка і ароматна диня є одним із атрибутів, за які ми любимо літо. Але часто не вміємо її обирати.
Фахівці радять звертати увагу на 3 головні складові. Про них далі у статті.
Коментарі