![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/554/554299_1_w_570.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/554/554299_2_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/554/554299_3_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/554/554299_4_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/554/554299_5_a_135_100.jpg?v=0)
Китайське печиво з передбаченням найчастіше подається в якості десерту в ресторанах східної кухні. Його печуть у вигляді мушель каурі - найдавнішого еквіваленту грошей у китайців. Вони вірили, що такі мушлі приносять удачу, багатство і здоров'я.
Інгредієнти:
- 40 г вершкового або 40 мл рослинного масла
- 2 білки від великих яєць
- 100 г цукру
- 40 г борошна
Приготування:
Розтопіть і охолодіть масло.
Змішайте білки з цукром, розтопленим вершковим маслом і борошном.
Розігрійте духовку до 180С. Підготуйте силіконовий килимок або папір для випічки (якщо ви не впевнені в якості свого паперу, краще змастити його олією). Викладіть по 1 ст. л. тіста і за допомогою ложки розподіліть його в тонкі кола. Краще починати з двох кіл за раз, поки ви не навчитеся швидко згортати печиво.
Випікайте печиво 9-12 хвилин до золотистих країв. Дістаньте з духовки, покладіть всередину передбачення і згорніть навпіл. Надати печиву форму мушлі можна скориставшись краєм чашки. Щоб закріпити цю форму можна покласти згорнуте печиво у формочки для мафінів до повного охолодження (на 30 хвилин).
Коментарі