Окрошка - найкраща холодна вітамінна страва. Гамує і спрагу, і апетит. Насичує організм вітамінами, яких так багато у весняній зелені.
"Окрошка - улюблена страва мого чоловіка. Їсть її з весни і до пізньої осені, - каже киянка Ольга Івченко, 45 років. Готувала сотні варіантів - на квасі, сироватці, кефірі. Додавала бурячок, оливки. Експериментувала з м'ясом: то курятину кладу, то яловичину, а то й просто ковбасу. Та найголовніше - класти в окошку якомога більше зелені. І чомусь на кефірі мені смакує найбільше."

Інгредієнти:
кефір - 1 л
яловичина - 300 г
картопля - 2 шт
огірки - 2 шт
редис - 7 шт
сметана - 4 ст. л
яйця - 4 шт,
зелена цибуля, петрушка, кріп - по пучку
сіль, спеції - за смаком
Приготування:
Зелень і овочі помити. Дрібно накришити. Посипати сіллю і пом'яти, щоб зелень гарненько пустила сік.
М'ясо, картоплю, огірки, редис і яйця нарізати невеликими кубиками. Викласти в каструлю.
Додати в каструлю сметану і кефір. Перемішати.
Поставити окрошку в холодильник на 2-3 години.
Читайте також: Топ-3 весняні супи із сезонних продуктів Топ-3 весняні супи із сезонних продуктів
Коментарі