вівторок, 19 квітня 2016 12:54

Окрошку заливають кефром і кладуть багато зелені

Окрошка - найкраща холодна вітамінна страва. Гамує і спрагу, і апетит. Насичує організм вітамінами, яких так багато у весняній зелені.

"Окрошка - улюблена страва мого чоловіка. Їсть її з весни і до пізньої осені, - каже киянка Ольга Івченко, 45 років. Готувала сотні варіантів - на квасі, сироватці, кефірі. Додавала бурячок, оливки. Експериментувала з м'ясом: то курятину кладу, то яловичину, а то й просто ковбасу. Та найголовніше - класти в окошку якомога більше зелені. І чомусь на кефірі мені смакує найбільше."

Автор: фото:ivona.bigmir.net
  фото:ivona.bigmir.net
фото:ivona.bigmir.net

Інгредієнти:

кефір - 1 л

яловичина - 300 г

картопля - 2 шт

огірки - 2 шт

редис - 7 шт

сметана - 4 ст. л

яйця - 4 шт,

зелена цибуля, петрушка, кріп - по пучку

сіль, спеції - за смаком

Приготування:

Зелень і овочі помити. Дрібно накришити. Посипати сіллю і пом'яти, щоб зелень гарненько пустила сік.

М'ясо, картоплю, огірки, редис і яйця нарізати невеликими кубиками. Викласти в каструлю.

Додати в каструлю сметану і кефір. Перемішати.

Поставити окрошку в холодильник на 2-3 години.

Читайте також: Топ-3 весняні супи із сезонних продуктів Топ-3 весняні супи із сезонних продуктів

Зараз ви читаєте новину «Окрошку заливають кефром і кладуть багато зелені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути