26-річна Оксана Яковенко із міста Немирова робить малосольні огірки за 40 хвилин. Вони мають кисло-солодкий смак. Слід брати тверді, темно-зеленого кольору та з тонкою шкіркою. На одну порцію необхідно пів кілограма свіжих огірків.
"Ріжу кружечками і кладу в друшляк. Посипаю сіллю. Добре вимішую, щоб сіль рівномірно розподілилась між ними. Залишаю на 20 хвилин."
Оксана промиває їх холодною водою. Пересипає в макітру.
"Треба глиняний посуд. Він натуральний і у ньому огірки з особливим присмаком виходять. Також тримає високу температуру, бо потім треба буде класти їх в холодильник в окропі."
В емальованій каструлі Яковенко змішує по півтори чайної ложки солі і цукру, та по одній чайній ложці кропу та насіння гірчиці. Додає один стакан яблучного оцту та 2 зубчики часнику.
"Ріжу головку цибулі кільцями і кидаю в розсіл. Ставлю на вогонь. Як закипить залишаю ще на 10 хвилин на маленькому вогні. Виливаю до огірків і добре перемішую."
Оксана залишає макітру в холодильнику ще на 10 хвилин. Після чого малосольні огірочки готові до споживання. Найкраще смакують як закуска і як доповнення до овочевих та м'ясних салатів.
Коментарі
2