Ексклюзиви
вівторок, 16 грудня 2014 13:49

Новорічне меню за дві години
7

Фото: Анна Бова

Су-Шеф ресторану "Стейк-Хаус" Євген Загороднюк радить готувати на новорічні свята салати та закуски із тих овочів, які є доступними. На них можна зекономити сімейний бюджет, а також поекспериментувати із новими рецептами, які раніше були незвичними для вашої кухні.

Салат "Олівє" із запечених овочів, сьомгою та яйцем пашот

Качку тушену в пікантному соусі з овочами

Торт "Наполеон" із вершково-ванільним кремом

Приготування:

Всього на приготування такого меню на чотири людини піде не більше двох годин. Я радив би почати з запікання овочів для салату. Для цього беремо моркву та картоплю, замотуємо кожен овоч у фольгу та ставимо у духовку до готовності, це буде десь хвилин 20. На такий же час маринуємо у цукрі та солі тонко нарізану сьомгу.

Тим часом ставимо варити качку. Для пікантного соусу нам знадобиться півтора літра світлого пива, 400 грамів кухарського соусу, 250-300 грамів соєвого соусу, сіль перець за смаком, лавровий лист. За бажанням можна додавати улюблені сушені трави. В цей маринад вкладаємо качку і варимо до готовності. Для гарніру обчищаємо картоплю невеликого розміру - варитимемо її цілою.

Доки качка вариться - готуємо салат "Олівє" із сьомгою. Сюди ідуть стандартні овочі, картопля, морква, огірок маринований та свіжий. Але без звичних нам зеленого горошку та вареної ковбаси. Картоплю, моркву та маринований огірок нарізаємо дрібним кубиком, а свіжий тонкими смужками. Головне - очистити огірок від шкірки, бо в ній міститься багато нітратів. Заправляємо овочі домашнім майонезом із додаванням васабі. Перемішуємо так, аби все не стало однорідною масою. Варимо яйце пашот. На 5 хвилин у кип'ячу воду кладемо сире яйце без шкаралупки, замотане у харчову плівку.

Оформити салат можна на свій смак. Я віддаю перевагу викласти його порційно на тарілки, у металеве кільце кладемо овочі, зверху слабосолену сьомгу, на неї яйце пашот. Прикрашаємо пір'ям зеленої цибулі та гілочкою тимяну. Саму ж тарілку прикрашаємо крапочками соусу, який ви любите, з іншого боку - свіжомеленою сумішшю перців.

Тим часом качка у нас майже готова. Опускаємо в маринад очищену картоплю. І варимо все до готовності овочів. Готову птицю викладаємо на жаростійке блюдо, обтираємо часничком, навколо викладаємо картоплю. Від маринаду все уже матиме приємний золотавий колір, ніби запечена. Але ми все це все одно кладемо ще на 5-10 хвилин у духовку, аби мати приємну скоринку. Прикрашаємо страву свіжим базиліком, розмарином та м'ятою. Це вам буде і основна гаряча страва і гарнір.

Найменше часу у нас займе десерт - торт "Наполеон" із вершково-ванільним кремом, тому що раджу господиням використовувати готове листкове тісто, його потрібно запікати кілька хвилин у духовці. Для крему нам знадобиться в однакових пропорція вершкове масло та борошно, молоко свіже, молоко згущене, цукрова пудра та ванільний цукор.

Борошно підсмажуємо на вершковому маслі, поступово додаємо молоко. Потім вводимо решту інгредієнтів і як тільки маса почне закипати - вимикаємо.

Змащуємо наш торт кремом. Прикрасити можна вишенькою та листочками м'яти.

На ранок після Новорічної ночі су-шеф не радить готувати важкі страви, аби не переобтяжувати організм. Краще випити склянку бульйону, звареного із домашньої курки.

Зараз ви читаєте новину «Новорічне меню за дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути