Для новорічного столу підійде сирна закуска "Мандаринки" із плавленого сиру, часнику, яєць і майонезу. Часто її плутають із справжніми мандаринами, які є символом Нового року.
"Шкірка" з моркви вдало доповнює інші інгредієнти мандаринок і для цього випадку варена морква не підійде.
Інгредієнти:
2 яйця
1 плавлений сирок
30 г вершкового масла
1 зубець часнику
70 г майонезу
2 великі морквини
Приготування:
Половину вершкового масла, варені яйця та плавлений сирок натерти на крупній тертці. Сюди ж пропустити через прес часник. Додати майонез, сіль та перець.
Окремо натерти свіжу моркву на дрібній тертці і підсмажити на вершковому маслі. За смаком насипати солі, 1 ч. л. цукру і додати 2 ч. л. яблучного оцту. Смажити морквину до м'якості, помішуючи, щоб не пригоріла .
Охолоджений салат поділити на 5-6 невеликих порцій. Руки помастити олією, скатити кульки з салату, викласти на дошку. Покласти на долоню 3 ч. л. смаженої моркви, потім кульку салату, обкачати закуску в моркві з усіх боків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим вразити у новорічну ніч: оригінальні способи подачі закусок
Маленькі лаврові листочки вставити в мандаринки зверху. Якщо листочки бурі, то можна спробувати оживити колір, опустивши листочки на кілька хвилин в окріп.
До подачі тримати сирну закуску на новорічний стіл в холодильнику.
Грінками зі шпротами, лавашевими рулетами та тарталетками нікого не здивувати. Але без закусок не може обійтися святковий стіл.
Щоб не приготувати банального, варто вибрати порційні варіанти бутербродів з цієї галереї.
Коментарі