Ромова баба може замінити традиційні паски. Її за цим рецептом можна приготувати в формі для випікання кексу. Готувати простіше, а на столі вона матиме святковий вигляд.
Завдяки своїй особливій рецептурі ромова баба на смак соковита й ніжна.
Інгредієнти:
Борошно – 20 г
Дріжджі – 2 г
Вода –10 мл
Для тіста:
Борошно – 250 г
Дріжджі –10 г
Цукор – 65 г
Вершкове масло – 65 г
1 яйце
Вода – 70 мл
Родзинки – 65 г
Для сиропу:
Цукор – 375 г
Вода – 320 мл
Ром – 35 мл
Приготування:⠀
Родзинки замочити в ромі на ніч. Замісити опару й залишити в теплому місці на 6 год для бродіння. З'єднати борошно, дріжджі, сіль, цукор, воду.
Замісити тісто, додати порізане шматочками масло. Місити на низькій швидкості приблизно 4 хв, на середній – 3 хв. Тісто має бути м'яким, легким і однорідним. Залишити "відпочивати" під плівкою на 2,5 год.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як перевірити чи не протухли яйця: лайфхаки до Великодня
Розділити тісто на вісім рівних частин. Акуратно скачати їх у кульку, покласти в змащені олією формочки швом униз.
Прибрати в духовку або тепле місце – там тісто має піднятися майже до країв формочок. Випікати в розігрітій духовці за температури 170°C упродовж 30 хв. Залишити виріб відлежуватися на шість - вісім годин.
Зварити сироп до розчинення цукру, охолодити, залити в широку посудину й занурити туди заготовки широкою частиною на 5 хв. Поверхню прикрасити до свого смаку.
Українська кондитерка Єлизавета Глінська поділилася рецептом оригінальної паски на Великдень. Вона називається краффін з начинкою. Це щось схоже між листковим круасаном і мафіном.
"На кухні не варто боятися експериментувати. Традиційні паски можна замінити на краффіни з пастою праліне. Не сумніваюся, що саме ця святкова випічка стане вашою улюбленою", - розповіла Єлизавета Глінська.
Коментарі