середа, 16 грудня 2015 22:34

Неймовірно пишний та легкий бісквіт готують у каструлі на плиті

З-поміж усіх видів тіста найбільш "вередливим" є саме бісквітне. Звичайно, у приготуванні кожного з них є свої секрети приготування. Та найбільше нюансів саме у ніжного і повітряного бісквіта. Коли немає часу на розігрів духовки або підводить погана звичка відкривати передчасно її дверцята, підійде рецепт торта, який готується на плиті в алюмінієвій каструлі. Звучить досить незвично? А після того як його скуштуєте, Ви ще й скажете, що це дуже смачно.

Автор: vkusnodoma.net
 

Інгредієнти:

Для тіста:

яйця - 10 шт.

цукор - 1,5 склянки

борошно - 2 склянки

ванільний цукор - 2 ч. л.

Для сиропу:

вода - 0,5 склянки

цукор - 2 ст. л.

коньяк - 1 ст. л. (за бажанням)

Приготування:

Каструлю не можна ставити на прямий вогонь, краще покласти на попередньо розігрітий товстий залізний лист або побільше діаметром чавунну сковорідку і зменшити вогонь до маленького. Застелити пергаментом дно каструлі, кришку загорнути в полотенце. Кастрюлю нічим не змащувати

Бісквіт: Яйця збивати, поки маса не збільшиться в об'ємі в 2 рази, поступово додати в них цукор і ванільний цукор, збити, поки цукор не розчиниться.

Потрыбно зменшити швидкість міксера до мінімуму і ввести муку по 1 ст. л. Тісто влити в каструлю, накрити кришкою. Вона повинна щільно закривати каструлю.

Каструлю з тістом поставити на цей лист, зменшити вогонь і пекти від 45 хв до 1 години. За цей час не відкривати кришку.

Коли смачний запах бісквіта відчується, можна відкрити кришку і перевірити готовність. Якщо долонею торкнутися по поверхні бісквіта і до неї нічого не прилипло, вже готовий або перевірити зубочісткой. Ножем відокремити від стінок каструлі і перевернути на велику тарілку.

Автор: vkusnodoma.net
 

Охолодити. Крем можна приготувати за своїм улюбленим рецептом.

Сироп: Довести до кипіння воду з цукром. Охолодити і додати коньяк.

Бісквіт розрізати по горизонталі на 3 частини.

Автор: vkusnodoma.net
 

Нижній шар просочити сиропом, намастити кремом. Покласти наступний корж, крем та накрити 3 просоченим сиропом шаром, покрити кремом і прикрасити за смаком.

Зараз ви читаєте новину «Неймовірно пишний та легкий бісквіт готують у каструлі на плиті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути