З-поміж усіх видів тіста найбільш "вередливим" є саме бісквітне. Звичайно, у приготуванні кожного з них є свої секрети приготування. Та найбільше нюансів саме у ніжного і повітряного бісквіта. Коли немає часу на розігрів духовки або підводить погана звичка відкривати передчасно її дверцята, підійде рецепт торта, який готується на плиті в алюмінієвій каструлі. Звучить досить незвично? А після того як його скуштуєте, Ви ще й скажете, що це дуже смачно.

Інгредієнти:
Для тіста:
яйця - 10 шт.
цукор - 1,5 склянки
борошно - 2 склянки
ванільний цукор - 2 ч. л.
Для сиропу:
вода - 0,5 склянки
цукор - 2 ст. л.
коньяк - 1 ст. л. (за бажанням)
Приготування:
Каструлю не можна ставити на прямий вогонь, краще покласти на попередньо розігрітий товстий залізний лист або побільше діаметром чавунну сковорідку і зменшити вогонь до маленького. Застелити пергаментом дно каструлі, кришку загорнути в полотенце. Кастрюлю нічим не змащувати
Бісквіт: Яйця збивати, поки маса не збільшиться в об'ємі в 2 рази, поступово додати в них цукор і ванільний цукор, збити, поки цукор не розчиниться.
Потрыбно зменшити швидкість міксера до мінімуму і ввести муку по 1 ст. л. Тісто влити в каструлю, накрити кришкою. Вона повинна щільно закривати каструлю.
Каструлю з тістом поставити на цей лист, зменшити вогонь і пекти від 45 хв до 1 години. За цей час не відкривати кришку.
Коли смачний запах бісквіта відчується, можна відкрити кришку і перевірити готовність. Якщо долонею торкнутися по поверхні бісквіта і до неї нічого не прилипло, вже готовий або перевірити зубочісткой. Ножем відокремити від стінок каструлі і перевернути на велику тарілку.

Охолодити. Крем можна приготувати за своїм улюбленим рецептом.
Сироп: Довести до кипіння воду з цукром. Охолодити і додати коньяк.
Бісквіт розрізати по горизонталі на 3 частини.

Нижній шар просочити сиропом, намастити кремом. Покласти наступний корж, крем та накрити 3 просоченим сиропом шаром, покрити кремом і прикрасити за смаком.
Коментарі