Галета - це простий у приготуванні пиріг. Він може бути як з солодкою фруктовою або ягідної начинкою, так і з овочами і сиром. Цей рецепт стане в нагоді тим, хто любить смачно поїсти без довгого випікання та прикрашання страви.
Поєднання абрикосів, сиру Фета, чебрецю і пісочного тіста - це запорука незвичайного чаювання, яке не залишить нікого байдужим!
Інгредієнти:
тісто:
160 гр борошна
15 гр цукру
5 ч л розпушувача
1/6 ч л солі
1 жовток
65 гр вершкового масла
30 мл холодної води
начинка:
1/3 ст л манної крупи
300 гр абрикосів (8 шт)
1 ст л цукру
20 г сиру Фета
2 гілочки чебрецю
Приготування:
У миску просіяти борошно і розпушувач. Додати цукор, сіль і перемішати.
Масло і жовток додати до отриманої суміші. Перетерти в крихту між долонями. Тісто на даному етапі буде нагадувати мокрий пісок, який трохи прилипає до рук і одночасно залишається розсипчастим.
Налити потроху холодну воду поки тісто не стане м'яким і пластичним. Зібрати його в кулю і загорнути в харчову плівку.
Поставити в холодильник на 30 хвилин.
Помити абрикоси і розрізати на часточки завтовшки 2 мм.
Тісто покласти на присипаний борошном стіл і розкачати в коло діаметром 26 см. У центр акуратно висипати манку і розподілити по колу, відступаючи від краю приблизно 6 см.
Розкласти абрикоси по колу. Зверху присипати цукром. Сир розтерти в крихту пальцями і присипати зверху.
Читайте також: 2 незвичайні страви, які запікаються з плавленим сиром та беконом
Відокремити листочки чебрецю від гілочок і прикрасити галету. Загорнути краї галети в центр по кола.
Поставити в розігріту до 175 градусів духовку і випікати 25-30 хвилин до рум'яного кольору.
Коментарі