Дуже простий в приготуванні і смачний сирний пиріг добре смакує з салатом зі свіжих овочів. Смак плавленого сиру не можна порівнювати з твердим. Вони зовсім різні. Плавлений сир робить страву ніжнішою та соковитішою.
Сирний пиріг з помідорами
Інгредієнти:
Молоко - 125 г
Плавлений сир "Вершковий" - 250 г
Борошно - 1 склянка
Вівсяні висівки - 47 г
Розпушувач для тіста - 1 ч. л
Оливкова олія - 75 мл
Цибуля - 1 шт.
Оливкова олія - 1 ст. л
Винний оцет - 1 ст. л
Цукор - 1 ст. л
Яйця - 2 шт.
Помідори - 200 г
Сіль - 10 г
Свіжий базилік - 2 гілочки
Приготування:
Змішати борошно, висівки і пекарський порошок. Додати 75 мл молока і олію. Замісити однорідне тісто.
Викласти тісто в змащену маслом форму для пирога.
Сформувати і добре притиснути до форми бортики.
Поставити в духовку випікатися на 10 хвилин при температурі 200 градусів.
Почистити і порізати цибулю. Обсмажити її на оливковій олії.
Додати оцет і цукор. Викласти цибулю на готову основу для пирога.
Змішати 50 мл молока, плавлений сир і яйця. Вилийте поверх цибулі.
Розкласти зверху скибочки томатів. Краще брати жовті і червоні - так пиріг буде виглядати ефектніше). Злегка підсолити помідори.
Випікати сирний пиріг 20 хвилин при 200 градусах.
Посипати свіжим базиліком - це ідеальний "компаньйон" для томатів.
Цибуля запечена з плавленим сиром і беконом
Хрустка запечена цибуля чудово смакує з сирною начинкою. Плавлений сир з грибним ароматом лисичок при запіканні розтікається по всій страві і дає незвичайний смак.
Інгредієнти
Вершки 20% - 50 г
Плавлений сир з грибами - 50 г
Цибуля - 5 шт.
Лисички - 100 г
Бекон - 170 г
Орегано свіжий - 15 г
Базилік (свіжий) - 15 г
Приготування:
Почистити цибулю. Зрізати верхню частину цибулини ( "кришечку") і відкласти.
Видалити з середини цибулини 2-3 цибулевих кільця. Стінки цибулини мають залишилися неушкодженими.
Дрібно порізати витягнуту частина цибулин і часник (3 зубчики).
Помити і подрібнити лисички.
На сковороду з розігрітим вершковим маслом викласти їх і прогріти до часткового випаровування рідини.
Додати цибулю і часник. Засмажити до золотистого кольору.
Додатидо грибів вершки і плавлений сир. Помішувати до утворення однорідної суміші.
На завершення посипати дрібно нарізаною зеленню.
Читайте також: Фаршировані помідори з м'ясом запікають 20 хвилин
Начинкою заповнити цибулю. Накрити їх зрізаними раніше "кришечками".
Загорнути кожну цибулину в скибочку бекону.
Запекти їх на грилі протягом 20 хвилин, до розм'якшення цибулин.
Коментарі