Для вдосконалення святкового меню, потрібно експериментувати не тільки із закусками та гарячими стравами, а й із десертами. Одним із таких є солодкий торт зі шпинату. Начинку готують з солодкого сиру та цукрової пудри.
Інгредієнти:
100 г свіжого шпинату
80 мл олії
1 ст. л. лимонного соку
цедра одного лимона
2 яйця
півсклянки цукру
100 г борошна
10 г ванільного цукру
1 ч. л. розпушувача
2 ст. л. цукрової пудри
30 мл лікеру
100 г жирних вершків
100 г сиру маскарпоне
Приготування:
Духовку прогріти до 170°С. Форму застелити пекарським папером. Змішати в блендері шпинат, олію, лимонний сік та цедру лимона. Міксером окремо збити яйця і цукор 4–5 хв. Має вийти пишна піна.
Додати до яєць шпинатну масу і збити ще раз міксером на маленькій швидкості. Змішати борошно, ванільний цукор та розпушувач. Поступово додати в тісто.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Перелити його в форму і поставити пектися на півгодини. Тримати ще 10 хв. при вимкнутій духовці. Вийняти з форми.
Для крему збити вершки із сиром маскарпоне або звичайним м'яким.
Додати цукрову пудру і лікер. Корж розрізати на дві частини, помастити кремом і поставити на 2 год. у холодильник.
Коментарі