Пиріг з сирною начинкою готується за німецьким рецептом. В нього додають мак. Спочатку готують основу з борошна, масла та цукру. Після запікання вона виходить хрусткою. В середину неї заливають сирну масу. В результаті пиріг нагадує великий сирник в пісочній корзинці.
Інгредієнти:
Борошно - 300 г
Масло вершкове - 130 г
Цукор - 100 г
Для начинки:
Сир м'який - 250 г
Молоко - 750 мл
Масло вершкове - 100 г
Цукор - 150 г
Яйце - 1 шт.
Мак мелений - 150 г
Крупа манна - 150 г
Приготування:
Розітріть в крихту борошно, холодне вершкове масло і цукор.
Візьміть 2/3 крихти і покладіть на дно рознімної форми діаметром 24 см. Утрамбуйте руками і поставте в холодильник мінімум на півгодини.
У каструлі змішайте молоко, цукор і масло для начинки, доведіть до кипіння.
У молоко додайте мак і манку, перемішайте і дайте постояти 10 хвилин. Вийде густа, як сметана, маса.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шишки під снігом роблять з пластівців
Блендером збийте сир з яйцем блендером. Додайте його в макову масу і перемішайте.
Викладіть начинку на охолоджене тісто. Зверху посипте крихтою від тіста. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° С духовку на 1 годину.
Подавайте пиріг охолодженим до кімнатної температури.





















Коментарі