Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2021 02:28

Не лише тірамісу: розкрили топ-3 страви з сиром маскарпоне

Всі звикли, що маскарпоне - обов'язкова складова відомого десерту тірамісу, тому з іншими стравами його рідко асоціюють. Насправді, італійський сир має кремову консистенцію, та унікальний смак, завдяки чому відмінно поєднується з більшістю кондитерських виробів. Найсмачніші рецепти зібрані нижче.

Автор: cottonbro: Pexels
  Апетитний чизкейк кладуть на ніч у холодильник.
Апетитний чизкейк кладуть на ніч у холодильник.

Чизкейк без випічки

Інгредієнти:

пісочне печиво - 250 г.

масло - 100 г.

маскарпоне - 400 г.

вершки 35% - 250 мл.

згущене молоко - 200 г.

вода - 80 мл.

желатин - 25 г

Приготування:

Розтопити масло, подрібнити в крихту печиво та змішати. Отриману суміш рівномірно розподілити по формі для запікання. Відправити в холодильник на годину. Змішати маскарпоне, згущене молоко та збиті вершки. Додати желатин. Отриманий крем викласти на охолоджену основу з печива і розрівняти. Відправити чізкейк в холодильник на ніч. Перед подачею прикрасити десерт ягодами, цукровою пудрою, або натертим шоколадом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лимонна спокуса: як зробити ніжний чизкейк

Автор: © depositphotos.com
  Час приготування 20 хвилин.
Час приготування 20 хвилин.

Полента

Інгредієнти:

швидкорозчинна полента - 1 ст.

маскарпоне - 3 ст. л.

пармезан - 2 ст. л.

суміш прованських трав - за смаком

сіль, паприка - за смаком

Приготування:

У киплячу підсолену воду додати поленту і зварити до готовності. Готову кашу поєднати з маскарпоне, пармезаном та приправами. Подавати гарячою.

Кекс з маскарпоне і шоколадом

Автор: Depositphotos
  Готовий десерт прикрашають цукровою пудрою, шоколадом, або фруктами.
Готовий десерт прикрашають цукровою пудрою, шоколадом, або фруктами.

Інгредієнти:

борошно - 300 г.

картопляний крохмаль - 100 г.

яйця - 3 шт.

цукор - 250 г.

маскарпоне - 200 г.

молоко - 200 мл.

розпушувач - 16 м

масло - 70 г.

екстракт ванілі - 1 ч. Л.

цедра 1 лимону

шоколад - 100 г.

Приготування:

Розтопити та охолодити вершкове масло. Яйця збити разом з цукром, поки маса не стане пишною і повітряною, додати маскарпоне. Всипати ванільний екстракт, лимонну цедру, молоко і розтоплене масло, просіяне борошно з розпушувачем і крохмалем та ретельно перемішати лопаткою. Нарізати шоколад дрібними шматками та змішай його з тістом. Форму для кексу змасти маслом і вилити суміш. Випікати у розігрітій до 180 ° духовці 45-50 хвилин. Готовий кекс прикрасити цукровою пудрою.

Ромова баба - апетитний кондитерський виріб, який готують зі здобного дріжджового тіста. Кекс просочують сиропом з рому або іншого алкогольного напою і цукру. Прикрашають збитими вершками, фруктами, або шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Не лише тірамісу: розкрили топ-3 страви з сиром маскарпоне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути