Всі звикли, що маскарпоне - обов'язкова складова відомого десерту тірамісу, тому з іншими стравами його рідко асоціюють. Насправді, італійський сир має кремову консистенцію, та унікальний смак, завдяки чому відмінно поєднується з більшістю кондитерських виробів. Найсмачніші рецепти зібрані нижче.

Чизкейк без випічки
Інгредієнти:
пісочне печиво - 250 г.
масло - 100 г.
маскарпоне - 400 г.
вершки 35% - 250 мл.
згущене молоко - 200 г.
вода - 80 мл.
желатин - 25 г
Приготування:
Розтопити масло, подрібнити в крихту печиво та змішати. Отриману суміш рівномірно розподілити по формі для запікання. Відправити в холодильник на годину. Змішати маскарпоне, згущене молоко та збиті вершки. Додати желатин. Отриманий крем викласти на охолоджену основу з печива і розрівняти. Відправити чізкейк в холодильник на ніч. Перед подачею прикрасити десерт ягодами, цукровою пудрою, або натертим шоколадом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лимонна спокуса: як зробити ніжний чизкейк

Полента
Інгредієнти:
швидкорозчинна полента - 1 ст.
маскарпоне - 3 ст. л.
пармезан - 2 ст. л.
суміш прованських трав - за смаком
сіль, паприка - за смаком
Приготування:
У киплячу підсолену воду додати поленту і зварити до готовності. Готову кашу поєднати з маскарпоне, пармезаном та приправами. Подавати гарячою.
Кекс з маскарпоне і шоколадом

Інгредієнти:
борошно - 300 г.
картопляний крохмаль - 100 г.
яйця - 3 шт.
цукор - 250 г.
маскарпоне - 200 г.
молоко - 200 мл.
розпушувач - 16 м
масло - 70 г.
екстракт ванілі - 1 ч. Л.
цедра 1 лимону
шоколад - 100 г.
Приготування:
Розтопити та охолодити вершкове масло. Яйця збити разом з цукром, поки маса не стане пишною і повітряною, додати маскарпоне. Всипати ванільний екстракт, лимонну цедру, молоко і розтоплене масло, просіяне борошно з розпушувачем і крохмалем та ретельно перемішати лопаткою. Нарізати шоколад дрібними шматками та змішай його з тістом. Форму для кексу змасти маслом і вилити суміш. Випікати у розігрітій до 180 ° духовці 45-50 хвилин. Готовий кекс прикрасити цукровою пудрою.
Ромова баба - апетитний кондитерський виріб, який готують зі здобного дріжджового тіста. Кекс просочують сиропом з рому або іншого алкогольного напою і цукру. Прикрашають збитими вершками, фруктами, або шоколадом.
Коментарі