четвер, 17 травня 2018 23:28

Назвали вишукані страви, заборонені у світі

Не всі оригінальні рецепти є корисними для людини. Деякі відомі делікатеси, можуть добряче нашкодити. Щоб детальніше дізнатися про ці продукти, потрібно переглянути цю підбірку з усього світу.

Автор: todayifoundout.com
 

Яйця "Кіндер Сюрприз"

"Кіндер Сюрприз" заборонений до продажу в США, оскільки міністерство охорони здоров'я цієї країни не схвалює використання поєднання їстівних предметів з неїстівними.

Хаггіс

Це делікатес, який готують з перекручених з іншими органами овечих легенів, які поміщають в спеціально підготовлений шлунок тварини. У США його заборонили через закон про комерційний поширенні овечих легенів.

Непастеризоване молоко

Непастеризоване молоко продається в усій Європі і вважається набагато смачніше і більш поживні, ніж термічно оброблене молоко. Воно заборонено в 22 американських штатах і в Канаді через побоювання поширення лістеріозу, сальмонельозу та кишкової палички.

Самса

Це пряні трикутні пиріжки з смаженого тіста з начинкою з м'яса або овочів. Однак, в Сомалі її вважали "занадто християнської". Нібито трикутна форма самси асоціюється зі Святою Трійцею.

Автор: aif.md
 

Олестра

Це синтетичний замінник жиру, який використовується при приготуванні картопляних чіпсів і картоплі фрі. Ця продукція компанії Procter & Gamble була заборонена у Великобританії і Канаді, тому що вона може привести до спазмів кишечника і розладу шлунка.

Спортивні напої і фруктова содова

Бромованих рослинне масло спочатку було запатентовано в якості вогнетривкої рідини. Ця ж речовина міститься в більшості ароматизованих напоїв і спортивних напоїв з цитрусовим смаком, які популярні. в США. Бромованих рослинне масло було заборонено в більш ніж 100 країнах, в тому числі в ЄС, тому було доведено, що воно може стати причиною дисфункції щитовидної залози, виникнення аутоімунних захворювань, гальмування процесу зростання, а також причиною виникнення шизофренії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів, які варто давати дітям у спеку

Лосось, вирощений на фермах

М'ясо лосося корисне вирощене в природному середовищі існування. На рибних фермах лосося вирощують на спеціальному меню, що складається з зерна, змішаного з антибіотиками та іншими препаратами.

Ця суміш призводить до того що м'ясо риби стає сірим, тому виробники додають астаксантин, щоб зробити м'ясо рожевим. Вона дуже небезпечно для людини, але лосось, вирощений на фермах, заборонений тільки в Австралії і Новій Зеландії.

Абсент

Абсент - міцний алкогольний напій, який отримують з листя різних сортів полину. Він стимулює творчий потенціал, але він також може викликати галюцинації і агресивна поведінка. У 2011 році Сенат проголосував за зняття заборони на продаж абсенту, який, швидше за все, назавжди залишиться незаконним в США, Новій Зеландії та Австралії.

Фугу

Риба фугу - отруйна безхребетна тварина в світі. Її м'ясо вважається делікатесом в Японії і Кореї. Однак, в разі найменшої помилки при приготуванні фугу, вона стає смертельно отруйною. Навіть найдосвідченішим кухарям потрібно вчитися три роки, щоб освоїти секрети приготування фугу, яка містить небезпечний нейротоксин під назвою тетродотоксин. При неправильному приготуванні токсин залишається в рибі, приводячи до паралічу м'язів і смерті від задушення. Протиотрути не існує. Не дивно, що фугу заборонена в ЄС.

Фуа-гра

Це французький делікатес, назва якого перекладається як "жирна печінка". Роблять її з печінки качок або гусей, яких насильно змушують їсти 2-3 кг їжі в день через металеву трубку, яку їм вводять в стравохід. Процедура повторюється до тих пір, поки печінка не збільшиться в 10 разів. Печінка потім витримують в молоці і меді, щоб надати йому особливого смаку. Через жорстокого поводження з тваринами фуа-гра була заборонена в 14 країнах.

Зараз ви читаєте новину «Назвали вишукані страви, заборонені у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути