
Новинкою цього року є глазур на паску зі згущенним молоком. Густини йому додає білий шоколад. Зараз це останній писк моди.
Детальніше про цю глазур розповідає Лілія Цвіт, кулінарний блогер з міста Дрогобич Львівської області.
"Зараз не популярна білкова глазур. Її витіснила глазур зі згущеного молока та білого шоколаду. Вона швидка і не кришиться, тому легко різати. Має консистенцію, як цукерки іриски, - говорить Лілія Цвіт. - Можна зробити прозапас і зберігати в холодильнику. При потребі розтопити у мікрохвильовій печі".
Інгредієнти:
50 г білого шоколаду
100 г теплого згущеного молока
3 ст. л. сухого молока
1 ч. л. лимонного соку
для прикраси сухофрукти, цукати, сушені апельсини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любов і персики: 7 продуктів-афродизіаків
Приготування:
Розтопити білий шоколад. Додати його до теплого згущеного молока, у холодному відразу зіб'ється у грудку.
В однорідну масу додати сухе молоко та лимонний сік. Розтерти ложкою і полити паску зверху, щоб утворилися потьоки. Ложкою не намащувати, бо виглядатиме як ковпак.
Прикрасити сухофруктами, цукатами, сушеним апельсином, грушею чи ківі. Посипати крихтами шоколаду та горіхами.
"Різнокольорові посипки вийшли на другий план, поступившись натуральним продуктам. Зараз на це пішов цілий культ", - уточнює Лілія Цвіт.
Великодень - сімейне свято. Його потрібно не тільки разом святкувати, а й готуватися. Місити тісто, вигадувати форми та колір пісочного печива в глазурі. Улюбленцем у дітей серед них є випічка у вигляді великодніх яєць.
Оригінальний вигляд мають солодкі курчата та кролики.
Коментарі