Про користь вівсянки відомо вже давно, так само як і про користь хурми. Цей фрукт з'являється у продажу пізньої осені.
Крім свого насиченого солодкого смаку, хурма багата бета-каротином і флавоноїдами, протеїном і вітаміном С. Також у великій кількості в ній присутнє залізо, йод, калій, магній. Хурму рекомендують всім, у кого є хвороби серцево-судинної системи. Лікарі також радять вживати хурму людям з високим тиском, хворим анемією і тих, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом.
Пропонуємо вам чудовий рецепт вівсяної каші з хурмою, яка не тільки порадує шлунок, але і зміцнить імунітет. Можна їсти її як холодною, так і в теплому вигляді.
Інгредієнти:
- 1 ст. сухих вівсяних пластівців
- 4 ст. л. насіння льону
- 1 ст. молока (або вершків з жирністю 10-15 %)
- 2 середніх стиглих хурми
- 1 ч. л. меленої куркуми
- 1/2 ч. л. меленої кориці
- 2 см свіжого кореня імбиру
- щіпка солі
- 1/4 ч. л. меду
Приготування холодної каші:
Змішайте в блендері хурму, корінь імбиру, корицю, куркуму і сіль.
Розділіть на 2 миски по півсклянки вівсянки і по 2 ст. л. лляного насіння в кожну. Розділіть суміш з хурми навпіл, влийте в кожну миску і перемішайте, залиште на 30 хвилин.
Приготування теплої каші:
Налийте суміш з хурми в каструлю, підігрійте трохи. А потім додайте вівсяні пластівці і лляне насіння. Перемішуйте до утворення густої маси.
Варіть на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.
Кашу можна прикрасити скибочками хурми, полити оливковою олією, медом і посипати корицею.
Коментарі