На український ринок вийшло "рослинне м'ясо". Як стверджують виробники, на смак від справжнього воно практично не відрізняється, натомість є екологічнішим і менш шкідливим для здоров'я людини.
Для приготування "рослинного м'яса" використовують гороховий білок, крохмаль і кокосову олію. Включають до складу також рис і квасолю. Щоб надати подібного справжньому м'ясу кольору, додають буряковий сік, пише The Village.
"Ми сприймаємо м'ясо не за походженням, а з точки зору білків, жирів і вуглеводів, а також мінералів і вітамінів. Усі ці речовини можна знайти в царстві рослин. Чого там немає напевне, так це холестерину", – розповіла Ребекка Міллер, фахівчиня американського стартапу Beyond Meat , продукція якого з'явилась на українському ринку в листопаді 2019-го.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухарі поділилися рецептом шинки із кавуна
Шеф-кухар нью-йоркського ресторану створив бургер зі штучного м'яса. Оцінювали смак новинки затяті прихильники м'ясного. Більшість з них визнали, що покладена в бурбер від Чанга котлета зі штучного м'яса на смак точнісінько така ж, як зі справжнього.
Коментарі