Ексклюзиви
Вівторок, 07 серпня 2018 13:46

Кухарі поділилися рецептом шинки із кавуна

Кухарі поділилися рецептом шинки із кавуна
Шинка із кавуна зовні схожа на слабко просмажене м'ясо

Копчений кавун, зовні схожий на шинку, готують у ресторані Duck's Eatery в американському Нью-Йорку.

Ягоду сорту без кісточок очищають від шкірки. Маринують і відправляють у коптильню. Зверху поливають соусом, який нагадує м'ясний сік. Відео цього опублікував Insider.

"Ми відомі своїми стравами із копченого м'яса. Але хотіли більше варіантів для веганів та вегетаріанців, - каже власник Вільям Горовіц. - Ми робимо те ж, що люди робили тисячі років із м'ясом. Але ми це робимо з кавуном. Технологія має дивний вигляд. Але це смачно".

Копчений кавун готують 4-6 днів. Очищену від шкірки ягоду маринують у соляному маринаді із коріандром та орегано. Додають секретний інгредієнт - попіл із дуба. Завдяки йому ягода після коптильні отримує скоринку. Потім роблять характерні для американської шинки розрізи і тушкують у розмарині і соусі на основі оливкової олії, постійно поливаючи соусом. Продають за $75. Один кавун може нагодувати 3-4 чоловіки, кажуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 10 "золотих" правил вибору кавуна

"Найкращий спосіб описати смак шинки із кавуна - з димком, пряний, солоний, гарячий і соковитий", - каже Горовіц.

Ззовні страва нагадує дуже слабко просмажене м'ясо. За смаком єдиний натяк на шинку - це карамелізована скоринка. А взагалі - це солоний приготований кавун, каже журналістка Геррін Ро.

Гончар Вінсент Гарсія із американського міста Сімсбері, штат Коннектикут, прикрашає свої вироби за допомогою пір'я та волосся. Прикладає їх до гарячих глечиків і залишає згорати. У результаті на кераміці утворюється темний візерунок.

Зараз ви читаєте новину «Кухарі поділилися рецептом шинки із кавуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода