Копчений кавун, зовні схожий на шинку, готують у ресторані Duck's Eatery в американському Нью-Йорку.
Ягоду сорту без кісточок очищають від шкірки. Маринують і відправляють у коптильню. Зверху поливають соусом, який нагадує м'ясний сік. Відео цього опублікував Insider.
"Ми відомі своїми стравами із копченого м'яса. Але хотіли більше варіантів для веганів та вегетаріанців, - каже власник Вільям Горовіц. - Ми робимо те ж, що люди робили тисячі років із м'ясом. Але ми це робимо з кавуном. Технологія має дивний вигляд. Але це смачно".
Копчений кавун готують 4-6 днів. Очищену від шкірки ягоду маринують у соляному маринаді із коріандром та орегано. Додають секретний інгредієнт - попіл із дуба. Завдяки йому ягода після коптильні отримує скоринку. Потім роблять характерні для американської шинки розрізи і тушкують у розмарині і соусі на основі оливкової олії, постійно поливаючи соусом. Продають за $75. Один кавун може нагодувати 3-4 чоловіки, кажуть.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 10 "золотих" правил вибору кавуна
"Найкращий спосіб описати смак шинки із кавуна - з димком, пряний, солоний, гарячий і соковитий", - каже Горовіц.
Ззовні страва нагадує дуже слабко просмажене м'ясо. За смаком єдиний натяк на шинку - це карамелізована скоринка. А взагалі - це солоний приготований кавун, каже журналістка Геррін Ро.
Гончар Вінсент Гарсія із американського міста Сімсбері, штат Коннектикут, прикрашає свої вироби за допомогою пір'я та волосся. Прикладає їх до гарячих глечиків і залишає згорати. У результаті на кераміці утворюється темний візерунок.
Коментарі