На Масляну усі звикли робити млинці, але більшість щороку робить однакові. То чому б не порадувати близьких оригінальними рецептами? У мене часто замовляють млинці саме м'ясні. А на десерт беруть із бананами і шоколадом, з полуницею і морозивом. На цьогорічну Масляну такі будуть дуже популярні, - розповідає кухар одного зі столичних кафе 29-річна Марина Матвійчук.
На святковий стіл добре подавати млинці зі смаженою курятиною і сиром. У миску просіюю 150 грамів борошна, додаю 2 яйця, 2 столові ложки цукру, півчайної ложки солі і 100 міліграмів молока. Усю суміш збиваю і ставлю у холодильник на 30 хвилин, щоб загусла. Після цього підсмажую млинці, вони мають вийти тоненькі. Окремо для начинки смажу на сковорідці 3 порізаних курячих грудки до коричневого кольору. Додаю 5 столових ложок білого вина і приправу орегано на кінчику ножа. Тушу 5 хвилин, потім додаю 500 грамів готового сирного соусу і протушую до готовності курки. Наповнюю млинці начинкою, згортаю їх трубкою. Посипаю поддрібненим на блендері хлібом, ставлю у духовку на 5 хвилин.
На десерт приготуйте шоколадні млинці з морозивом і полуницею. Для таких млинців просіюю 85 грамів борошна і 45 грамів какао-порошку, додаю 1 столову ложку цукру і 1 яйце. Збиваю до однорідності, поступово додаючи 200 грамів молока. Млинці виходять світло-коричневого кольору, запашні і солодкі. Подаю, поклавши зверху кілька ложок морозива і свіжу полуницю. Можна натерти на крупній терці чорний шоколад і посипати ним млинці.
Для дітей корисні і смачні манні млинці. Щоб приготувати їх, кип'ячу 1 склянку молока, повільно засипаю у нього 2/3 склянки манної крупи, кладу півложки масла і варю звичайну манну кашу. Даю охолонути, а перед обідом засипаю у неї 3/4 склянки борошна, розбавляю 2 склянками молока. Додаю 3 столові ложки води. Збиваю і додаю до суміші1 жовток, солю і розмішую до гладкості. Випікаю млинці у маленькій сковорідці. Найкраще такі подавати із цукром, варенням чи згущеним молоком. Можна додати у готове тісто мілко нарізані яблука, родзинки, будь-які фрукти.
Коментарі