




Брауні - традиційний американський десерт з вологою серединкою. Він був придуманий ще в 1893 році на кухні легендарного готелю Palmer в Чикаго. Його можна зробити ще цікавішим, додавши м'ятного сиропу. Ці тістечка мають прохолодний аромат, але в доповнення смакової картини покриваються шоколадною глазур'ю. Смакових відтінків багато, але вони гармонійно поєднані між собою.
Інгредієнти:
тісто:
100 г вершкового масла
100 г темного шоколаду
0,5 склянки цукру
2 яйця
0,5 склянка борошна
0,5 ст.л. ванільного цукру
М'ятна глазур:
60 г вершкового масла
100 г цукрової пудри
3-4 ст. л. м'ятного сиропу
Шоколадна глазур:
50 г вершкового масла
100 г темного шоколаду
Приготування:
Тісто: шоколад і масло розтопити на водяній бані.
Яйця злегка збити з цукром, ванільними цукром і сіллю.
Перемішати яйця з шоколадно-масляною сумішшю. Додати борошно, перемішати від низу до верху.
Вилити в прямокутну форму змащену олією.
Поставити у духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Охолодити, не виймаючи з форми.
М'ятна глазур: вершкове масло збити в цукровою пудрою, додати сироп.
Добре перемішати і намастити на корж.
Поставити в холодильник на 30 хвилин.
Шоколадна глазур: розтопити масло і шоколад на водяній бані.
Намастити поверх м'ятного шару та поставити в холодильник до повного захолодання.
Коментарі