Ексклюзиви
неділя, 10 серпня 2014 22:42

Морквяний рулет випікають без борошна

Морквяний рулет випікають без борошна


Рулети можна випікати, не використовуючи жодної ложки борошна. Основу для страви можна замінити овочами. Від того рулет стає ніжніший та менш калорійний. Такими можна ласувати досхочу, не хвилюючись про фігуру. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла вінничанка Тетяна Плахотнюк та поділилася одним із таких рецептів.

 

 

Інгредієнти:

- морква - 0,5 кілограма

- яйця - 4 штуки

- вершкове масло - 2 столових ложки

Для начинки:

- вершковий сир - 200 грамів

- часник - 4 зубця

- кріп - 1 пучок

- сіль, перець - за смаком

Приготування:

Моркву натираю на велику тертку. Тушкую на вершковому маслі до напівготовності. Для тушкування краще брати сковорідку із товстим дном. Тоді не треба буде стояти весь час біля плити. Морква і буде основою коржа для нашого рулета.

Тим часом готую начинку. У блендер викладаю вершковий сир, можна брати із пониженим вмістом жирності, часник та нашаткований кріп. Чим більше зелені - тим смачніше. Додаю сіль, перець, все збиваю до однорідної маси та відставляю у прохолодне місце.

Потушковану моркву охолоджую. Додаю до неї чотири жовтка. Білки збиваю в окремо, додавши дрібку з солі. З них має вийти пишна маса, тому яйця мають бути охолодженими. Обережно з'єдную білки із морквою. Все викладаю на деко, застелене пергаментом. Запікаю протягом 15 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

Перед тим, як викласти начинку, корж потрібно трохи охолодити. Обережно викладаю його на ще один шматок пергаменту. Аби корж не засох і швидше охолодився - на 5-7 хвилин накриваю його поверх паперу змоченим у холодній воді рушничком. Тоді викладаю рівномірно начинку та скручую рулетик. Сирну начинку можна зробити гострішою, додавши ложку гірчиці.

Зараз ви читаєте новину «Морквяний рулет випікають без борошна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути