




Майстер-класи знаменитого французького шеф-кухаря Андре Лорена завжди збирють багато відвідувачів, в яку б країну він не приїхав. І не дарма, бо кожна така подія — нагода довідатись авторські рецепти вишуканих страв від легендарного кулінара. Андре Лорен — шеф-кухар ресторану "La Cuisine" та готелю "The Royal Monceau Raffles Paris", володар зірки Мішлен. Андре народився в сім'ї рестораторів, з юності вчився кулінарному мистецтву. У 23 роки він зустрів Алена Дюкаса, і приєднався до його команди в Монако. Через кілька років взяв участь у відкритті ресторану Дюкаса вже в Парижі, а у 1998 році відкрив ресторан "Spoon". Після цього також відкрив заклади в Лондоні та в Гонконзі, провів шість років в Азії. П'ять років тому Андре повернувся до Парижу. Під час майстер-класу в Києві шеф поділився авторським рецептом вишуканого десерту тірамісу.
Інгредієнти:
Крем:
- 250 грамів сиру маскарпоне
- 2 яйця
- 60 грамів цукру
- 10 грамів какао
- 3 чашки кави
- вино "Марсала"
Бісквіт:
- 3 яйця
- 190 грамів цукрової пудри
- 200 грамів борошна
Приготування:
Спершу слід зробити бісквіт. Для цього найперше треба ретельно збити яйця, потім додати до них цукрову пудру і просіяне борошно. Тісто вилити на пергаментний папір на деко і запекти в духовці до готовності.
Тепер час для приготування тірамісу. Яєчні білки відділити від жовтків. Окремо збити жовтки з половиною цукру, доки суміш не стане білою. Після цього додати до них маскарпоне і ретельно перемішати. У суміш із жовтками додайте білки. Дістаньте з духовки свіжоспечений бісквіт. Окремо у глибокій мисці змішайте холодну каву з вином "Марсала" і швидко просочіть цією сумішшю бісквіт. Частину цього бісквіту викладіть у склянку для мартіні — це буде перший шар десерту. Зверху бісквіту покладіть яєчно-сирну суміш, а на неї — другу частину бісквіту. Її у свою чергу покривають наступним шаром яєчно-сирної маси. Склянки із приготованим десертом ставлять у холодильник на три години і більше. Андре Лорен радить потримати тірамісу в холоді протягом 12 годин. Перед подачею десерт посипають какао-порошком.
Коментарі