Ягідний аромат прикрасить будь-який десерт. Особливо, якщо це малина. Незвичайним виходить пісочне печиво у вигляді квітки. Її пелюстки хрусткі, а начинка з соковитої малини. Виглядає страва яскраво, а смакує незрівнянно.
Інгредієнти:
100 г холодного вершкового масла
100 г густої сметани
1 яєчний жовток
220 г пшеничного борошна
1 ст. л. цукрової пудри
1 щіпка солі
Для ягідного наповнювача:
150 г малини
2 персики
1 ст. л. цукру
1 ½ ч. л. желатину
12 ст. л. яблучного соку
Приготування:
Розігріти духовку до температури до 180 ° С.
Холодне вершкове масло порізати ножем на робочій поверхні разом з борошном і цукровою пудрою.
Додати вершки, яєчний жовток, сіль і швидко замісити гладке тісто.
Загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Розкачати охолоджене тісто до товщини 2 мм. Формочкою у вигляді квітки вирізати з тіста заготовки для печива і покласти їх в форми для кексів.
На дно кожної форми насипати трохи сухого гороху, щоб тісто не здулося і зберегло форму кошика.
Поставити форму з печивом в духовку і випікати поки печиво не стане золотаво-коричневим.
Персики очистити від шкірки і кісточок. Блендером зробити персикове пюре.
Розім'яти виделкою малину і перемішати з персиковим пюре і цукром. Потримати джем до кипіння і зняти з вогню.
Желатин залити яблучним соком і ввести в гарячу фруктову масу. Перемішати до повного розчинення желатину.
Читайте також: Кондитери з цілого світу роблять космічні солодощі
Фруктове желе злегка охолодити і перекласти в кондитерський мішок.
Заповнити готове печиво фруктової масою і дати десерту застигнути.
Коментарі