Гарбуз не лише вітамінний продукт для приготування страв, а й відмінна тара для запікання. Таку теорію довів шеф- кухар Євген Клопотенко.
"Самий головний секрет тут у тому, що пасту з гарбуза можна їсти навіть на наступний день. Загалом, я зрозумів, що гарбуз – це дуже крутий спосіб зберегти продукти, їх соковитість і аромат", - сказав Клопотенко.
Інгредієнти:
маленький круглий гарбуз – 1 шт.
спагеті – 200 грамів
вершкове масло – 5 г
часник – 3 зубчики
рослинне масло – 1 ст. л.
гриби (білі або печериці) – 8 шт.
біле сухе вино – 50 мл
Приготування:
Гарбуз миємо, витираємо насухо. Зрізаємо у гарбуза "кришечку". Ложкою виймаємо м'якоть гарбуза з насінням.
Натираємо вершковим маслом гарбуз всередині і кладемо всередину роздавлені ножем зубчики часнику.
Гарбуз і "кришечку" ставимо на пергамент і відправляємо в духовку. Запікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Відварюємо спагеті. На сковороді розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо роздавлений зубчик часнику.
Гриби миємо, витираємо насухо і розрізаємо на чотири частини. Додаємо гриби на сковорідку з часником.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татарський янтих готується без олії
Вливаємо в сковороду вино, випарюємо його. Смажимо гриби ще 5 хвилин. Солимо, перчимо.
Додаємо в сковороду з грибами відварені спагеті, перемішуємо протягом однієї хвилини, щоб спагеті забрали соус.
Зі стінок гарбуза знімаємо пару ложок м'якоті. В гарбуз викладаємо спагеті з грибами, зверху присипаємо тертим пармезаном і красиво викладаємо гарбузову м'якоть.
Коментарі