Корисний і смачний салат із гарбуза, хурми і йогурту – чудовий варіант десерту, який можна приготувати замість тістечок і тортів. Його можна зробити як для святкового стола, так і в будні. Салат урізноманітнить ваше зимове меню і додасть яскравих барв на стіл, адже такий салат виходить жовто-гарячого кольору. Готувати його просто і легко.
Також такий салат може стати альтернативою вже звичним новорічним стравам.
Салат із гарбуза і хурми розробив відомий український кухар Євген Клопотенко. Він вважає: люди не мають витрачати багато часу на приготування їжі.
"Щоб процес приготування їжі приносив задоволення, треба одну страву готувати не більше як півгодини", - каже він.
Корисний салат із гарбузом, хурмою і заправкою із йогурту від Євгена Колопотенко
Інгредієнти:
Гарбуз – 200 грамів
Хурма – 1 штука
Сік апельсину – 50-60 грамів
Натуральний йогурт – 100 грамів
Кориця – на кінчику ножа
Мед – 1 чайна ложка
Панірувальні сухарі – 1,5-2 чайних ложки
Свіжа м'ята для декору
Кілька шматочків манго для декору
Порада: Найкраще для салату підійдуть солодкі сорти хурми – шарон або корольок. У такі салати краще не класти цукру: він і так буде солодким за рахунок високого вмісту фруктози у хурмі. Також солодкого смаку додає йогурт.
Приготування:
Зі свіжого гарбуза зняти шкірку. Порізати гарбуз рівними кубиками. Кожен має бути приблизно по 1 см розміром.
Вичавити сік із апельсина. У каструлю покласти порізаний гарбуз, додати до нього корицю. Влити вичавлений сік апельсину. Варити на низькому вогні доти, поки гарбуз стане м'яким зовні, а твердуватим усередині. Часу це має зайняти 15 хвилин. Прибрати каструлю з вогню. Дістати готовий гарбуз із соку.
Почистити хурму від шкірки. Порізати фрукт невеликими кубиками.
У окремій посудині змішати йогурт із медом. Йогурт краще брати класичний, без фруктових добавок.
У салатнику змішати хурму, гарбуз. Додати у масу заправку. Посипати салат панірувальними сухарями. Прикрасили листочками м'яти.
За бажанням – прикрасити шматочками манго. Подавати салат до стола свіжим – відразу, як приготували.
Коментарі