середа, 20 грудня 2017 11:05

Легкий салат із гарбуза, хурми та йогурту урізноманітнить зимовий стіл
10

Фото: Олег БОЖКО

Корисний і смачний салат із гарбуза, хурми і йогурту – чудовий варіант десерту, який можна приготувати замість тістечок і тортів. Його можна зробити як для святкового стола, так і в будні. Салат урізноманітнить ваше зимове меню і додасть яскравих барв на стіл, адже такий салат виходить жовто-гарячого кольору. Готувати його просто і легко.

Також такий салат може стати альтернативою вже звичним новорічним стравам.

Салат із гарбуза і хурми розробив відомий український кухар Євген Клопотенко. Він вважає: люди не мають витрачати багато часу на приготування їжі.

"Щоб процес приготування їжі приносив задоволення, треба одну страву готувати не більше як півгодини", - каже він.

Автор: Олег БОЖКО
 

Корисний салат із гарбузом, хурмою і заправкою із йогурту від Євгена Колопотенко

Інгредієнти:

Гарбуз – 200 грамів

Хурма – 1 штука

Сік апельсину – 50-60 грамів

Натуральний йогурт – 100 грамів

Кориця – на кінчику ножа

Мед – 1 чайна ложка

Панірувальні сухарі – 1,5-2 чайних ложки

Свіжа м'ята для декору

Кілька шматочків манго для декору

Порада: Найкраще для салату підійдуть солодкі сорти хурми – шарон або корольок. У такі салати краще не класти цукру: він і так буде солодким за рахунок високого вмісту фруктози у хурмі. Також солодкого смаку додає йогурт.

Автор: Олег БОЖКО
 

Приготування:

Зі свіжого гарбуза зняти шкірку. Порізати гарбуз рівними кубиками. Кожен має бути приблизно по 1 см розміром.

Вичавити сік із апельсина. У каструлю покласти порізаний гарбуз, додати до нього корицю. Влити вичавлений сік апельсину. Варити на низькому вогні доти, поки гарбуз стане м'яким зовні, а твердуватим усередині. Часу це має зайняти 15 хвилин. Прибрати каструлю з вогню. Дістати готовий гарбуз із соку.

Почистити хурму від шкірки. Порізати фрукт невеликими кубиками.

Автор: Олег БОЖКО
 

У окремій посудині змішати йогурт із медом. Йогурт краще брати класичний, без фруктових добавок.

У салатнику змішати хурму, гарбуз. Додати у масу заправку. Посипати салат панірувальними сухарями. Прикрасили листочками м'яти.

За бажанням – прикрасити шматочками манго. Подавати салат до стола свіжим – відразу, як приготували.

Зараз ви читаєте новину «Легкий салат із гарбуза, хурми та йогурту урізноманітнить зимовий стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути