Ескабече - це іспанський спосіб приготування, коли продукти маринують не до, а після швидкої теплової обробки. Найкраще з ним готувати птицю та рибу. Курку смажать з селерою та перцем чилі. Для аромату додають чебрець та чорнослив, а для пікантного смаку - біле вино та курагу.
Інгредієнти:
Курячі стегенця - 1 кг
Цибуля - 1 шт.
Морква - 2 шт.
Селера - 2 шт
Перчик чилі - 1 шт.
Часник - 2-3 зубчики
Чебрець - 2-3 гілочки
Курага - 10 шт.
Чорнослив - 10 шт.
Оливкова олія - 2 ст. л
Лавровий лист - 2 шт.
Бульйон овочевий - 1 1/2 склянки
Вино біле - 1 склянка
Винний оцет - 1/2 склянки
Сіль і перець за смаком
Приготування:
Овочі очистіть і помийте. Цибулю, селеру, чилі і часник дрібно наріжте. Моркву натріть на тертці.
Розігрійте сковороду і влийте в неї оливкову олію. Курячі стегенця, промиті і обсушені, викладіть на сковороду шкірою вниз і смажте майже до готовності. Вони повинні стати коричневими. Переверніть і смажте ще 3-4 хвилини. Потім перекладіть в сотейник і накрийте кришкою.
Обсмажте часник і тоді додайте цибулю, селеру і моркву. Смажте 10 хвилин, коли овочі будуть майже готові. Додайте трохи винного оцту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курячу грудку запікають у сметані з лимонною цедрою
Покладіть до овочів чебрець, лавровий лист, чорнослив і курагу. Ретельно все перемішайте і збільште вогонь.
Влийте вино і готуйте, поки алкоголь не випарується. Слідом влийте оцет, а ще через 5-7 хвилин овочевий бульйон. Доведіть все до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще 10 хвилин.
Поверніть в маринад обсмажені шматочки курячих стегенець, щоб він їх повністю покрив. Доведіть страву до кипіння, накрийте кришкою і зніміть з вогню.
Подавайте страву, коли вона охолоне до кімнатної температури, а страва просочиться ароматами овочів і чебрецю.
Коментарі