Курячі грудки смачні як свіжо приготовані, так і вранці холодними. Їх можна подавати як основну страву або додавати у сендвічі. Це вже справа смаку. Запікати їх потрібно в солодкій глазурі. Для аромату варто додати гілочки розмарину. Такі грудки будуть ніжними та з приємним післясмаком.
Інгредієнти:
Курячі грудки - 4 шт.
Суміш італійських трав - 1/2 ч. л
Сіль і перець за смаком
Бальзамічна глазур:
Бальзамічний оцет - 1 склянка
Цукор - 1/4 склянки
Мед - 1 ст. л
Сіль - 1/2 ч. л
Приготування:
Розігрійте духовку до 200 градусів. Курячі грудки змастіть спеціями.
Сковороду збризніть невеликою кількістю оливкової олії і обсмажте курячі грудки протягом 1-2 хвилин з кожного боку, поки вони не стануть золотисто-коричневими.
Перекладіть курку в форму для запікання, накрийте зверху фольгою і запікайте 15 хвилин.
Поки курка запікається, приготуйте бальзамічну глазур: в невеликому сотейнику збийте бальзамічний оцет, цукор, мед і сіль. Поставте сотейник на плиту.
Дайте глазурі готуватися на невеликому вогні, поки запікаються грудки.
Через 15 хвилин після початку приготування, глазур повинна зменшитися вдвічі. Приберіть її з вогню.
Читайте також: Глазуровану свинину поливають густим соусом з коли та гірчиці
Дістаньте форму з грудками з духовки, зніміть фольгу і полийте шматки птиці глазур'ю.
Поверніть форму в духовку ще на 5-10 хвилин, поки курка повністю не приготується.
Подавайте курку гарячої, окропивши залишками бальзамічний глазурі і прикрасивши гілочками свіжої петрушки або розмарину
Коментарі