М'ясний хлібець готують по всьому світу, а рецептів його існує безліч.
Щоб він став поживнішим і смачнішим, варто додати кабачок, пише telegraf.
Як приготувати м'ясний хліб з кабачками
Інгредієнти
800 г яловичого (або будь-якого іншого) фаршу;
1 кабачок;
1 куряче яйце;
50 г вівсяних пластівців;
2 зубчики часнику;
2 ст. л. кетчупу;
1 ст. л. гірчиці;
сіль, перець — до свого смаку
Спосіб приготування
Кабачок помийте, натріть на тертці та посоліть. Дайте овочевій масі трохи "відпочити", щоб позбутися зайвої рідини.
У глибокій посудині змішайте кабачкову масу, що вийшла, з яловичим фаршем. Поступово додавайте інші інгредієнти, ретельно все перемішуючи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ананаси" з кабачків: як приготувати унікальну зимову закрутку
Форму застеліть пергаментним папером і змастіть олією. Викладіть масу, що вийшла, і зліпіть з неї буханець. Випікайте 40 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці.
Дайте настоятися 10-20 хвилин і подавайте до столу.
Такий хлібець гарно ріжеться, не кришиться. Підходить для м'ясної нарізки і на бутерброди.
Якщо заморозити кабачки в сирому вигляді, їх текстура і смак погіршаться. Вони стануть надто мʼякими і водянистими.
Обов'язково спочатку бланшуйте або приготуйте перед заморожуванням, щоб зберегти колір, смак і поживні речовин
Заморожені кабачки чудово смакуватимуть в перших стравах. Спробуйте приготувати звичайний суп з кабачками. Або овочевий пиріг на дріжджах. Ще додавайте заморожені кабачки до гарнірів. Наприклад у ризото або овочеве рагу з пшоном.
Коментарі