Котлета - це найпопулярніша м'ясна страва з фаршу. З ними роблять бутерброди, вони смачні і в гарячому, і в холодному вигляді, до них підійде будь-який гарнір. Але на святковий новорічний стіл хочеться приготувати щось нове, те чого не ризикнете спробувати в будень.
Курячі котлети з вершково-горіховою начинкою

Інгредієнти:
Курячий фарш - 500 г
Вершки - 50 мл
Цибуля - 8 см
Часник - 3 зубчики
Батон - 1 шматок
Сіль, перець - за смаком
Борошно - 1 ст. л. без гірки
Зливання. масло і молоко - по 50 г
Волоські горіхи - 50 г
Подрібнена кінза - 2 ст. л.
Борошно - 1 ст. л.
Яйце - 1 шт + 1 ст. л. молока
Мелені сухарі - 2 ст. л.
Приготування:
Перемелений фарш перемішати з подрібненою цибулею і часником, батоном, розмоченим у вершках, сіллю і перцем.
Гарно місити фарш і поставити в холодильник його. Розтопити вершкове масло в сковороді, присипати по верху борошном і добре розмішати.
Додати молоко, перемішати і вимкнути як тільки закипить. Додати середньо подрібнені горіхи, кінзу і сіль.
Фарш і начинку розділити на 4 частини. На вологій долоні розподіляємо фарш в середину, начинку і формуємо котлету.
Паніруємо в борошні, потім в яйце, перемішане з молоком, і в кінці в сухарях.
Смажимо в чималій кількості ростить масла, на середньо-малому вогні з усіх боків.
Курячі котлети з сиром в хрусткій паніровці

Інгредієнти:
Курячий фарш - 500 г
Сир - 200 г
Молоко або вершки - 50 г
Яйце куряче - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Подрібнений кріп - 3 ст. л.
Сіль, перець - за смаком
Несолодкі кукурудзяні пластівці (паніровка)
Приготування:
Фарш змішати з сиром, яйцем, кропом, молоком (вершками), подрібненою цибулею і часником, сіллю і перцем.
Вологими руками сформувати невеликі котлети і обваляти в кукурудзяних пластівцях. Якщо пластівці великі - злегка подрібнити, просто притиснути пальцями.
Смажити на невеликому вогні по 4-5 хвилини з кожного боку. Кришкою сковороду не закривати.
Котлета рубана "По-домашньому"

Інгредієнти:
Яловичина або свинина - 300 г
Грудинка варено-копчена - 50 г
Бекон - 50 г
Цибуля - 40 г
Яйце куряче - 1 шт.
Помідор - 2 шт.
Крохмаль - 2 ст. л.
Сир, сметана, майонез
Червоне вино - 4 ст. л.
Перець, спеції - за смаком
Приготування:
М'ясну продукцію порізати дрібними кубиками. Додати спеції, вино, дрібно рубаний лук, сіль.
Змішати фарш з яйцем і крохмалем, перемішати. Готові котлети обсмажуємо з двох сторін до невеликої скоринки.
Змішуємо сметану з майонезом 50/50 і додаємо тертий сир.
Сметанну "шапку" викладаємо на кільця помідора, якими потім накриваємо котлети.
Доводимо котлети в духовці до готовності (5-7 хв).
Коментарі