неділя, 05 січня 2014 09:15

Коржики-валентинки купують для освідчення і замість прикрас на ялинку
7

Фото: фото надані Юлією Краснобаєвою

Юлія Краснобаєва випікає коржики у формі валентинок, новорічних іграшок, вітальних листівок і шкатулок.

"Випікати подарункове печиво мене навчила подруга з Кракова, - говорить Юлія Анатолівна. – Вона таке печиво випікає на Великдень і Різдво, дарує його гостям на весілля. У нас за допомогою печива почали освідчуватися у коханні. На пряниках малюю кремом і глазур'ю запрошення на весілля, вітальні листівки до дня народження і дня Валентина".

Термін придатності пряників до 2 місяців. Їх можна замовити у прозорій целофановій упаковці.

"Розписую пряник допомогою білкової глазурі з додаванням харчового барвника. Тісто замішую на яйцях, маслі і меді. Для аромату додаю корицю, гвоздику, мускатний горіх, імбир та кардамон. За допомогою формочок з тіста вирізаю різні фігурки – ялинки, сердечка, машинки, м'ячики і зірочки".

Коржики коштують від 20 до 50 грн. Їх купують для освідчення і замість прикрас на ялинку

"Добре розкуповують перед Днем закоханих і на 8 Березня. Перед Жіночим днем замовляють у формі вісімок. Такі коржики випікаються швидко і довго не черствіють. Смакують з теплим молоком і какао", - говорить Краснобаєва.

Для освідчення у Краснобаєвої чоловіки купують шкатулки, наповнені печивом-буквами. З літер можна скласти "Я тебе кохаю" або "Я тебя люблю". Печиво пахне ваніллю і медом. За бажанням замовника до тіста можна додати варення, мед, шоколад, мигдаль чи лісові горішки.

"У вересні молодята замовили у мене 35 коржиків. Їх використовували замість запрошень на весілля і роздавали гостям. Насправді традиція випікати коржики-листівки була у наших предків здавна. За допомогою пряника освідчувалися дівчині та вітали близьких зі святом. Пряник кілька дні тримали біля ікони. Вважали, що уночі ним ласує ангел. Чим смачніший коржик, тим добрішим буде ангел наступного року".

Зараз ви читаєте новину «Коржики-валентинки купують для освідчення і замість прикрас на ялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути