пʼятниця, 09 липня 2021 12:01

Королівська їжа вдома: три англійські страви, які вразять смаком кожного

Британська кухня унікальна багатогранністю. Вона об'єднує кухню чотирьох регіонів - Англії, Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії. Страви прості та ситні. Велику увагу тут приділяють якості продуктів, а соуси та приправи використовують лише для підкреслення природного смаку їжі.

Ростбіф

Автор: edimdoma.ru
 

Це одне з найвідоміших страв англійської кухні, яка солідно виглядає на будь-якому святковому столі. Широке поширення воно отримало в XVI ст. Шматок яловичини натирали сіллю з чорним перцем і обсмажували на відкритому вогні. Звідси й назва roastbeef, що перекладається як "смажена яловичина". Тонкість полягає в тому, що зовні м'ясо покривається тонкою хрумкою скоринкою, а всередині залишається соковитим і рожевим. За класичним каноном на зрізі повинна сочитися кров.

Інгредієнти:

яловича вирізка - 1 кг,

сухе червоне вино - 200 мл,

м'ясний бульйон - 200 мл,

фенхель - 4 шт.,

сушений чебрець - 1 ст. л.,

цибулю-шалот - 4 шт.,

часник - 2 зубчики.

Приготування

М'ясо очистити від плівок. Натерти перцем, чебрецем і сіллю, помастити олією. Обсмажити з усіх боків до золотистої скоринки. Розрізати навпіл фенхель і головки цибулі-шалот.

Покласти зрізом на кілька секунд в розпечену сковороду. Розмістити м'ясо в глибоку форму для запікання. Налити бульйон і вино. Додати фенхель, цибулю-шалот і порубаний часник.

Запікати ростбіф при 170°C 1 год., час від часу поливаючи винним соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неземна смакота: розкрили три легкі рецепти італійських шедеврів

Яйця по-шотландськи

Автор: cookorama.net
 

Це незвичайна страва, яка привертає увагу з-поміж решти на столі. Яйця смажать у м'ясному фарші. Виходить котлета з оригінальною начинкою.

Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, з гірчицею або гострим соусом.

Інгредієнти:

8 скибок хліба,

150 г шинки,

3 анчоуси,

½ склянки сухарів,

5 яєць.

Приготування

Шинку пропустити через м'ясорубку, анчоуси подрібнити, додати сухарі, сіль, перець і одне яйце.

Решту яєць відварити, очистити, обваляти в отриманій масі та обсмажити в сильно розігрітій олії.

Потім кожне яйце розрізати навпіл і подати на підсмаженому шматочку хліба.

Англійський шоколадний пудинг

Автор: foodmag.me
 

В Англії багато різних пудингів. Найпопулярніший різдвяний з ягодами та сухофруктами. Шоколадний пудинг простіший. Його можна приготувати в будь-який день з цілком доступних продуктів.

Інгредієнти:

½ склянки борошна,

3 ст. л. какао,

3 ст. л. цукру,

½ склянки молока,

125 г дрібних панірувальних сухарів,

50 г вершкового масла,

2 яйця,

2 ст. л. тертого мигдалю,

1 ст. л. коньяку,

½ ч. л. соди.

Приготування

Какао змішати з панірувальними сухарями, додати молоко і дати розмокнути протягом 10 хв. Масло добре розтерти з цукром, додати жовтки, борошно і погашену оцтом соду, розмішати.

З'єднати з шоколадно-молочною масою, додати мигдаль, коньяк і білки, збиті окремо. Перемішати й покласти у форму.

Готувати пудинг на паровій бані, помістивши форму в каструлю з водою на 1 год. Подавати гарячим із солодким сиропом або варенням.

Японська кухня відома нам завдяки суші, історія яких налічує понад 1300 років. Та найпопулярнішими стравами країни Сонця, що сходить, є не тільки вони. Держава славиться безліччю цікавих супів, закусок і солодощів.

Зараз ви читаєте новину «Королівська їжа вдома: три англійські страви, які вразять смаком кожного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути