У тортові важливі не тільки начинка, а й прикраси. Замість звичних фігурок тварин чи квітів, на них можна зобразити кактуси.
Не дивлячись на не дуже хорошу славу цих рослин, з ними десерти виглядають вишукано та стильно.
Що ж до самого торта, то зручно його зробити за англійським рецептом. Десерт "Вікторія" є традиційним і усім сподобається.
Інгредієнти:
вершкове масло – 250 г
цукор – 250 г
яйця – 4 шт
борошно з розпушувачем – 250 г
цедра лимона
цукрова пудра – 1 ст. л.
вершки для збивання – 100 г
полуничний джем – 4 ст. л.
полуниця – 100 г
Приготування:
Помастити маслом і застелити папером дві форми для випічки діаметром 20 см. Злегка присипати борошном і струсити надлишки.
Збити розм'якшене вершкове масло і цукор в пишний світлий крем. Продовжуючи збивати, додати яйця по одному. Всипати просіяне борошно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишукані десерти з яблук: 3 прості рецепти
Розділити суміш між підготовленими формами. Випікати в духовці протягом приблизно 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Дати трохи охолонути і обережно перекласти коржі на решітку. Повністю остудити.
Дрібно натерти лимонну цедру в миску, додати цукрову пудру і холодні вершки. Збити до м'яких піків.
Змастити один корж варенням, потім покрити лимонним кремом. Розкласти зверху нарізану полуницю. Накрити другим коржем і посипати просіяною цукровою пудрою.
Медовик можна робити не тільки за класичним рецептом. Наприклад, сметанний крем замінити карамельним з ароматом кави.
Такий варіант відомого торта вразить не тільки приємним смаком, а й виглядом. Як саме його прикрасити - далі у галереї.
Коментарі