З яблук можна зробити легкі та вишукані десерти. Їх приготування займає менше часу, ніж пирогів. Зате на святковому столі вони виглядають неперевершено.
Для цих десертів краще брати тверді яблука з кислинкою, а не солодкі та сипкі.
Яблучні троянди
Інгредієнти:
Яблука - 4 шт
Листкове тісто - 500 г
Кориця, цукрова пудра
Приготування:
Яблука нарізати тонкими скибочками, тісто - смужками шириною 3 см.
На кожну смужку внахлест викласти по 5 скибочок злегка проварені яблук, звернути в рулет. Випікати 20 хвилин при температурі 180 ° C.
Яблучний крамбл
Інгредієнти:
Яблука - 3 шт
Цукрова пудра - 150 г
Борошно - 150 г
Вершкове масло - 100 г
Горіхи - 50 г
Приготування:
Змішати борошно, цукрову пудру, подрібнені горіхи. Натерте вершкове масло і перетри в крихту.
Яблука дрібно нарізати, викласти в змащену форму. Посипати крихтою і запікати 20 хвилин при температурі 180 ° C.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраво і по-багатому: як красиво подати солодощі на стіл
Яблучний трайфл
Інгредієнти:
Яблука - 3 шт
Шоколадне печиво - 100 г
Цукор - 1 ст. л
Лікер - 2 ст. л
Збиті вершки
Приготування:
Яблука нарізати і злегка проварити з цукром. На дно келиха викласти шматочки просоченого лікером печива.
Додати яблука, шар вершків і посипати шоколадом.
Щорічно Яблучний Спас відзначають 19 серпня. На нього прийнято пекти пироги з яблуками та заготовляти ці фрукти на зиму.
Щоб не повторювати одні й ті ж рецепти, можна спробувати нові. Наприклад, французький пиріг Тарт Татен або Самбук - повітряний желейний десерт з білків.
Коментарі