Медовик можна робити не тільки за класичним рецептом. Наприклад, сметанний крем замінити карамельним з ароматом кави.
Такий варіант відомого торта вразить не тільки приємним смаком, а й виглядом. Як саме його прикрасити - далі у галереї.
Інгредієнти:
борошно 450 г
мед 2 ст. л.
цукор 150 г
вершкове масло 70 г
яйця 2 шт.
молоко 200 мл
розпушувач 1/2 ч.л.
Для крему:
мед 100 г
вершкове масло 250 г
цукор 150 г
свіжозаварена кава 3/4 склянки
молоко 3/4 склянки
борошно 3 ст. л.
ром або коньяк 1 ст. л.
Приготування:
Збити до піни молоко, цукор, яйця, мед. Додати вершкове масло, поставити на слабкий вогонь і помішуючи, готувати до отримання пишної густої маси.
Просіяти борошно з розпушувачем. Після того, як яєчна маса охолоне, замісити тісто, потроху додаючи борошно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літня спокуса: показали вражаючі ідеї прикрашання ягідних кексів
Розділити тісто на чотири частини, розкачати, випікати на присипаному борошном аркуші на сильному вогні.
З паленого цукру приготувати світлу карамель, залити її кави, змішаним з ромом, варити на слабкому вогні до розчинення карамелі.
Окремо змішати каву з борошном, залити карамель з кавою. Поставити на слабкий вогонь і довести до загустіння, постійно помішуючи.
Готову суміш охолодити, додати розтерті з медом вершкове масло. Збити до отримання густого однорідного крему.
Остиглі коржі змастити карамельним кремом і поставити в холодильник на ніч.
Щорічно Яблучний Спас відзначають 19 серпня. На нього прийнято пекти пироги з яблуками та заготовляти ці фукти на зиму.
Щоб не повторювати одні й ті ж рецепти, можна спробувати нові. Наприклад, французький пиріг Тарт Татен або Самбук - повітряний желейний десерт з білків.
Коментарі