Шампанське можна пити не тільки у звичному вигляді. З ним виходять смачні коктейлі, які подають тільки в охолоджених келихах.
Це особливо доречно влітку. У повному келиху має бути не менше 30% вільного об'єму – це дозволить відчути букет.
Ігристе потрібно обережно вливати в келих, щоб зберегти пухирці.
У цій підбірці зібрані класині рецепти коктейлів та для любителів напоїв міцніших.
Мімоза
Інргедієнти:
Ігристе – 40 мл
Апельсиновий фреш – 40 мл
Цедра лимону – за смаком
Приготування:
Фреш і ігристе охолоджені перелити у високий келих. Розмішати і додати цедру лимона.
Прикрасити гілочкою м'яти.
French 75
Інргедієнти:
Ігристе – 100 мл
Джин – 50 мл
Лимонний сік – 50 мл
Цукор – 1 ст. л.
Лід
Приготування:
У шейкер налити лимонний сік і джин. Додати цукор і струсити хвилину. Налити в келих з льодом і додати ігристе.
Можна прикрасити лимоном. Подавати коктейль з трубочкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишити чи допити: скільки може бути відкоркованою пляшка вина
Шипуче мартіні
Інргедієнти:
Сухе ігристе – 150 мл
Рожеве мартіні – 150 мл
Полуничний сироп – 30 мл
Ягоди – за смаком
Приготування:
У келих налити сироп. Додати лід, мартіні і ігристе. Можна прикрасити листом м'яти і ягодами.
Подавати у високих вузьких бокалах.
Кавун можна не тільки смакувати зі шматків. З нього можна приготувати лимонад, шейк чи щербет.
Ягоду необхідно заморозити. Для цього нарізати його на шматки, покласти на лист пергаментного паперу і покласти в морозилку. Після їх заморожування можна перекласти в герметичні пакети і зберігати 3 місяці. Потім соковитий кавун добре поєднувати з льодом і молоком.
Коментарі