Мармуровий пиріг з м'яким сиром має кавовий присмак. Він готується швидко і виглядає святково. Верх його прикрашають чергуючи шоколадну та світлу масу.
Інгредієнти:
шоколад 100 г
яйця 4 шт.
вершкове масло 170 г
цукор 200 г
сир 750 г
лимони 1 шт.
манна крупа 1 ст. л.
кукурудзяний крохмаль 4 ст. л.
ванільний цукор 2 ч. л.
какао 4 ст. л.
розчинна кава 2 ст. л.
Приготування
Шоколад розтопити на водяній бані. Яєчні жовтки відокремити від білків.
Вершкове масло збити з цукром, додати ванільний цукор, жовтки, цедру і сік лимона.
До отриманої маси додати сир, манну крупу, крохмаль та збиті білки.
Відкласти 1/3 тіста в окрему миску. Змішати з шоколадом, какао і кави.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузовий рулет готують з сирним кремом
Шоколадно-сирну масу (крім 4 ст. л.) викласти в форму, змащену вершковим маслом і посипану манкою. Зверху розподілити світлу масу.
Частину, що залишилася шоколадну масу чайною ложкою розкласти на поверхні світлої. Розподілити виделкою або шпажкою у вигляді мармурового візерунка.
Розігріти духовку до 200 градусів. На дно духовки поставити ємність з водою.
Випікати пиріг 30 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів і випікати ще 20 хвилин.
Коментарі