вівторок, 18 травня 2021 02:28

Клопотенко розкрив секрет приготування зефіру в домашніх умовах

Клопотенко розкрив секрет приготування зефіру в домашніх умовах
Час приготування 10 хвилин. Фото: instagram/klopotenko

Український кулінар та блогер Євген Клопотенко не перестає дивувати підписників своїми гастрономічними експериментами. На цей раз приготував зефір з полуницею та кінзою.

Рецептом поділився в УouTube.

"Зефір з полуницею та кінзою - доволі незвичне, але дуже круте поєднання. Виявилося, багато людей вважають, що зефір в процесі приготування потрібно запікати. Але все набагато простіше. Якщо хочете приготувати найсмачніший зефір у вашому житті, то зараз я вас навчу", - сказав Клопотенко.

Інгредієнти:

курячий білок - 4 шт.

вода - 150 мл

агар-агар - 12 г

мед - 100 г

кінза - 10 г

полуниця - 250 г

Для обвалювання зефіру:

цукрова пудра - ½ скл.

крохмаль - 1 ст. л.

Приготування:

Заздалегідь підготувати кулінарний мішок із насадкою "зірка". В чашу фуд-процесора викласти полуницю та кінзу. Перебити до однорідності. У сотейнику з'єднати 150 мл води, агар-агар та рідкий мед. Прогріти все до загустіння, постійно помішуючи. Консистенція має бути схожою на кисіль. Всипати 300 г цукру та варити ще 2 хвилини, не перестаючи помішувати. Додати пюре з полуниці та кінзи й проварити на середньому вогні ще 5 хвилин. З'єднати білки та 80 г цукру в чаші кухонної машини. Збити до появи пишної піни. Тонкою цівкою влити сироп з полуниці та збивати ще 2 хвилини на швидких обертах. Маса повинна збільшитися в об'ємі у тричі. Швидко перекласти в кулінарний мішок та сформувати зефір. Це треба робити максимально швидко, поки маса не встигла стабілізуватися. Дати зефіру підсохнути приблизно 4 години при кімнатній температурі. Змішати у мисці ½ склянки цукрової пудри й крохмаль та обваляти половинки зефіру, аби поглинулася зайва волога. Якщо хочеться, перед цим можна зліпити дві половинки зефіру разом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Так просто" - Клопотенко поділився рецептом домашнього майонезу

Кулінарна експертка Тетяна Литвинова поділилась рецептом ароматного кокосового торту. Готується без яєць, з додаванням кокосового молока та борошна, соком та цедрою лайму, який додає вишуканого смаку.

Зараз ви читаєте новину «Клопотенко розкрив секрет приготування зефіру в домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути