неділя, 07 січня 2018 13:40

Клопотенко розкрив секрет своєї фірмової куті

Кутю не обов'язково робити із пшениці. Цікавий варіант страви запропонував кухар Євген Клопотенко. Він перлову крупу змішав із журавлиною та горіхами. Цю страву назвав своїм різдвяним фаворитом.

"У кожної господині є улюблений рецепт цієї страви. Я ж люблю готувати кутю з ячмінної крупи або з перловки. Причому я її не відварюю. Так ніколи не вгадаєш потрібну ступінь готовності, я просто замочую її в воді. Так вона залишається твердою, але повністю приготовленою. Як пікантне доповнення я використовую сушену журавлину, яка дає приємну кислинку", - говорить кухар.

Автор: klopotenko.com
  Євген Клопотенко робить кутю з перлової крупи та журавлини
Євген Клопотенко робить кутю з перлової крупи та журавлини

Інгредієнти на 4 порції:

250-300 г перлової крупи

50 г сушеної журавлини

сік половини лимона

50 г маку

30 г родзинок

50 г волоських горіхів

1 ст. л. меду

Приготування:

Перлову крупу промити і замочити в холодній воді на ніч при кімнатній температурі.

Мак запарити окропом. Дати йому набрякнути 30 хвилин, процідити через сито і подрібнити в ступі або чаші блендера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 модні страви, без яких не обійдеться новорічний стіл

У невеликій мисці об'єднати всі інгредієнти. Добре перемішати, заправити медом і лимонним соком.

Дати настоятися 30 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Клопотенко розкрив секрет своєї фірмової куті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути