Цвітна капуста відноситься до найкорисніших овочів. З неї можна приготувати не тільки смачні, а й низькокалорійні страви.
Суцвіття капусти можна додавати практично до будь яких страв. До того ж цвітна капуста дуже добре засвоюється організмом. Та легка в приготуванні.
Низькокалорійна запіканка з цвітної капусти
Інгредієнти:
цвітна капуста - 500 г.
яйця - 1 шт.
сметана - 2 ст. л.
твердий сир - 100 г.
олія - 2 ст. л.
сіль - за смаком
перець - за смаком
кріп
Приготування:
Цвітну капусту промити і розділити на невеликі суцвіття.
В кип'ячу підсолену воду викласти капусту.
Варити капусту 3 хвилини, а потім виймати з води. Набагато смачніше буде, якщо під час варіння капусти у воду додати скибочку лимона.
Відварену цвітну капусту викласти в змащену форму. У мисці змішайте сметану з яйцем. Додайте в отриману суміш сіль і перець, а також нарізану зелень.
Добре перемішати отриману суміш і залити нею капусту у формі. Зверху посипте тертим сиром.
Ставимо форму з капустою в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікати страву 15-20 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Запечену капусту гарячою подавати на стіл.
Запечена цвітна капуста зі свининою
Інгредієнтри:
Цвітна капуста - середній качан
Свинина - 600 г
Часник - 2-3 зубчики
Сметана - 100 г
Сіль, перець - за смаком
Вершкове масло - 1 ст. л.
Сир твердий - 50 г
Приготування:
Цвітну капусту розділи на суцвіття і відвари протягом 8-10 хвилин. Потім викласти в миску, додати сметану і подрібнений часник, посоли і перемішати.
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Свинину нарізати великими шматочками і обсмажити на сухій сковороді без масла до золотавої скоринки. Викласти у форму, посипати чорним меленим перцем. Накрити фольгою, поставити у розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Дістати форму, зняти фольгу, на м'ясо зверху викласти цвітну капусту зі сметаною, посипати тертим сиром. Запікати 15 хвилин при 220-250 ° С до золотавої скоринки.
Кекси з цвітної капусати
Інгредієнти:
цвітна капуста: 250 г.
картопля: 3 шт
бекон: 80 г
яйця: 2 шт.
борошно: 1 ст. ложка
цибуля: 1 шт..
зелень, сіль, перець за смаком
Приготування:
Картоплю почистити, цвітну капусту розібрати на суцвіття. Окремо відварити, картоплю до готовності. Капусту варити в підсоленій воді 8-10 хв.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити з нарізаним беконом до золотистого кольору.
У формочки для мафінів викласти цвітну капусту, на неї обсмажену цибулю з беконом, потім нарізану картоплю. Яйця збити з борошном, сіллю і перцем. Залити цією сумішшю овочі і поставити в заздалегідь розігріту до 200 °С духовку. Випікати до золотистої скоринки протягом 15 хвилин. Перед подачею посипати зеленню.

Коментарі