Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 10:36

Картопля в зеленому соусі від Фріди Кало: рецепт

  Фріда Кало любила страви з перчинкою
Фріда Кало любила страви з перчинкою

Екстравагантна Фріда Кало вражала своїми полотнами, щоденниками, ставленням до життя. Страви від неї — такі ж гарячі, із перчинкою. Надаємо рецепт її картоплі в зеленому соусі.

ІНГРЕДІЄНТИ

1 кг невеликої картоплі

1 кг очищених томатільйо (мексиканських помідорів)

250 мл води

4 перці чилі серрано

Сіль

100 г посіченої великими шматочками кінзи

2 столові ложки смальцю

1 велика цибулина, дрібно нарізана

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Очистіть картоплю й варіть упродовж 1 хв. Обирайте якнайменшу картоплю. Якщо у вас більша, то варити потрібно довше. Відкладіть. Потушкуйте томатільйо з водою, перцем чилі й сіллю до свого смаку до готовності. Дайте трохи охолонути. Додайте кінзу й перетворіть суміш на пюре. Нагрійте смалець у сотейнику й пасеруйте цибулю до напівпрозорості. Додайте пюре з томатільйо й проваріть 10 хв. Додайте картоплю, перемішайте й варіть далі, поки картопля не стане м'якою - приблизно 15 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запечені помідори від Поля Сезанна: рецепт

Подавати в неглибокій мисці. Кількість продуктів розрахована на вісім порцій.

До початку стосунків із майбутнім чоловіком юна Фріда зовсім не вміла готувати, але вона так прагнула догодити йому, що освоїла це мистецтво досконало. По допомогу художниця звернулася до попередньої дружини Рівери.

Перший обід власноруч Фріда готувала на власне весілля. Останній, на сотню гостей, незадовго до смерті. Близькі й друзі згадують, що кожну страву художниця перетворювала на натюрморт. Вона в особливий спосіб надрізала фрукти, демонструючи їхню соковиту м'якоть, добирала серветки й скатертини, навіть приводила на кухню домашніх собак і кішок, щоб створити особливу сімейну атмосферу. Чоловікові жінка часто відносила обід у майстерню. Кошик з ароматними тортільями й соусами вона прикрашала квітами й серветками.

У сім'ї Рівери подавалися традиційні для мексиканської кухні страви - гвакамоле, буріто, тако. Однак були й абсолютно особливі, улюблені страви, які художниця зібрала в окрему збірку Frida's Fiestas. Книга рецептів Фріди Кало має 12 розділів-свят, один на місяць. Для кожного з них відома мексиканка пропонує своєрідні страви. Поміж них устричний суп, білий рис із бананами, кукурудзяний пудинг, перець чилі в соусі з волоських горіхів і ще понад сотня інших.

Зараз ви читаєте новину «Картопля в зеленому соусі від Фріди Кало: рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути