Кажуть, ці запечені помідори відомого французького художника Поля Сезанна сподобалися його колезі Огюсту Ренуару. Наводимо детальний їх рецепт.
ІНГРЕДІЄНТИ
9 великих помідорів
4 зубці часнику
4 ст. л. оливкової олії
1 пучок петрушки
3 ст. л. панірувальних сухарів
2 ст. л. солі
мелений чорний перець на смак
ПРИГОТУВАННЯ
Вимийте, ретельно обсушіть і розріжте помідори навпіл. Натріть зрізи сіллю й покладіть половинки (опуклим боком угору) на решітку. Під нею треба поставити тарілку. Через 15 хв трохи натисніть на помідори пальцями, щоб витік зайвий сік.
Змастіть деко оливковою олією й викладіть на нього помідори (опуклим боком униз).
Розігрійте духовку до 200°C.
Розчавіть часник і наріжте петрушку. Змішайте їх і додайте щіпку меленого перцю. Готову суміш розподіліть на помідорах, після чого рясно полийте їх олією і посипте панірувальними сухарями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопляний пиріг від знаменитого живописця Клода Моне: рецепт
Запікайте помідори до появи золотистої скоринки — не більше 25 хв.
Подають цю страву як гарячу закуску або ж гарнір до риби чи м'яса. Подають із хрустким багетом.
19 квітня святкують часниковий день. Батьківщиною цієї рослини вважають ущелини Тянь-Шаню та Паміру, що в Центральній Азії. Місцеві жителі й іранці швидко розпізнали не лише смакові, а й лікувальні властивості часнику. З нього виготовляли настоянки проти застуди та лікували рани.
Додавали в їжу та навіть застосовували, як оберіг від нечистої сили. Вважалося, що різкий аромат здатен відігнати злих духів.
Коментарі