Солянка - ситний та пряний суп, який обожнюють чоловіки. Готується на м'ясному, або рибному бульйоні. Родзинка страви - солені огірки, які інколи замінюють квашеною капустою.
Інгредієнти:
свинина - 250 г.
яловичина - 250 г.
шинка - 150 г.
молочні сосиски - 2-3 шт.
копчений бекон - 100 г.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
морквина - 1 шт.
огірки квашені - 4-5 шт.
томатна паста - 1 ст. л.
лимон, оливки, маслини, сметана, зелень - за смаком
лавровий лист, перець спеції - за смаком
Приготування:
Зварити бульйон з яловичини й свинини, додати в нього лавровий лист, очищену моркву й цибулю. Варити півтори години на слабкому вогні. Шинку і бекон дрібно нарізати та обсмажити на олії до золотистого кольору. Другу цибулину подрібнити й обсмажити до м'якості. Додати огірки та тушкувати ще 5 хвилин. Влити томатну пасту, бульйон й готувати 10 хвилин під кришкою. Прибрати з бульйону цибулину і моркву. М'ясо дістати й остудити. Зняти з кісточок і нарізати кубиками.Те ж саме зробити й з сосисками. Томатну заправку з цибулею та огірками покласти в бульйон, варити 10 хвилин після закипання, поперчити, додати всі м'ясні інгредієнти. Варити 10 хвилин. Зняти каструлю з вогню, розлити солянку по тарілках. У кожну порцію додати нарізані кружечками маслини, скибочку лимони й ложку сметани за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мексиканський похмільний суп швидко полегшує стан
Деяких людей згадка про цибулю у супі лякає. Проте, варто відходити від стереотипів і пробувати нові страви. Якраз такою є французький цибулевий суп - світовий фаворитом у кулінарії.
Коментарі