
Яйця - продукт, який є в холодильнику будь-кого, не залежно від соціального статусу та кулінарних вподобань. Вони є основою більшості страв, а також вживаються окремо у смаженому, або вареному вигляді. Найчастіше готують на сніданок. Якщо підсмажити на сковороді справа не з важких, то правильно відварити потрібно ще вміти.
Аби яйця не потріскалися під час приготування відварювати слід на середньому чи малому вогні. Крім цього не варто кидати в кип'ячену воду, якщо продукт щойно дістали з холодильника. Через це яйця потріскаються. Краще почекати, поки набудуть кімнатної температури й опустити у воду. При цьому варто постійно стежити за рівнем рідини, за необхідності, долити потрібну кількість.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили продукт, який зменшує прояви стресу
Щоб яйця виглядали естетично й швидко та легко чистилися, потрібно додати у воду дрібку харчової соди. Головне не перебільшити із дозою, інакше продукт тхнутиме сірководнем.
Якщо полюбляєте готувати у мультиварці, потрібно наповнити чашу холодною водою та занурити в неї яйця. Вони мають бути повністю покриті рідиною. Закрити кришку й увімкніть режим "Варка на парі". Якщо ваша мета відварити яйця в круту - слід встановити на таймері 10-12 хвилин, якщо ж полюбляєте рідкі - 5 хвилин вистачить. Коли мультиварка сповістить про готовність, на кілька хвилин яйця заливають холодною водою, очищують й подають до столу.
Пишний омлет - сніданок, приготувати який під силу кожній господині. Він ситний, корисний і смачний. До того ж має привабливий вигляд. Смакує з тостами, ковбасками та сиром.
Коментарі