
Зробити салат з кульбаби пропонує відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко. Рецептом він поділився на своїй сторінці.
"Останнім часом я почав ходити багато в ліс і на природу, вивчати різні ботанічні штуки, особливо трави і квіти. Наприклад, з кульбабами написано велику кількість рецептів, але, я вирішив поділитися простим і свіжим салатом. Щоб приготувати салат з кульбаб, потрібно просто вийти на вулицю і зібрати урожай. Уже до середини літа і вже тим більше в грудні ці квіти зникнуть, а з ними смак весни", - написав шеф-кухар.
Складові:
помідори черрі - 1 шт.
яблуко - ½ шт.
корінь селери - 50 г
лимон - половина
кунжут, гарбузове насіння - за смаком
апельсин (м'якоть) - 1 шт.
мед - ½ ч.л.
кульбаби - 5 шт.
оливкова олія - за смаком
сіль за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних десертів з полуницею
Процес приготування:
1. Кульбаби миємо, обрізаємо стебла.
2. Нарізаємо селеру, яблуко, томати часточками.
3. Апельсин чистимо, залишаємо тільки філе, також нарізаємо на невеликі шматочки.
4. З лимона вичавлюємо сік.
5. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо кунжут, насіння. Додаємо лимонний сік, оливкову олія, мед і сіль.
У салатах найчастіше використовуються листя кульбаби, які, перед приготуванням вимочують в холодній підсоленій воді протягом півгодини, щоб видалити гіркоту. Їх смакові властивості покращує сік лимона.
Коментарі