М'ясо перепілок – поживне та дієтичне, не викликає алергії. Киянин Олександр Дяченко запікає птицю з чорносливом.
- Перепілок купує моя дружина Лідія на базарі. Одна тушка, вагою десь 150 г, коштує 5 гривень. Це недорого, бо вони дуже тривкі. Щоб наїстися, мені вистачає однієї перепілки, а дружина й дочка навіть не доїдають цілу перепілку.
Тушки продаються випотрошені. У кожну Олександр вкладає по 3 чорносливини, попередньо обливши їх кип'ятком. Злегка солить. Для соусу змішує майонез і гірчицю у співвідношенні 3 до 1. Натирає тушки сумішшю, потім посипає перцем і ще раз солить.
Складає тушки у змащену олією сковорідку, накриває кришкою і ставить у духовку на невеликий вогонь.
- Можна накрити форму фольгою. Через півгодини накриття слід зняти, щоб перепілки підсмажилися. І пекти ще десь півгодини.
На гарнір до птиці пасує гречана каша, печена картопля, салат зі свіжої або квашеної капусти.
Коментарі
7