середа, 18 січня 2012 12:42

З перепілок готують недорогі дієтичні делікатеси
13

Фото: фото: Світлана ЦИБУЛЬСЬКА

М'ясо перепілок – поживне та дієтичне, не викликає алергії. Киянин Олександр Дяченко запікає птицю з чорносливом.

- Перепілок купує моя дружина Лідія на базарі. Одна тушка, вагою десь 150 г, коштує 5 гривень. Це недорого, бо вони дуже тривкі. Щоб наїстися, мені вистачає однієї перепілки, а дружина й дочка навіть не доїдають цілу перепілку.

Тушки продаються випотрошені. У кожну Олександр вкладає по 3 чорносливини, попередньо обливши їх кип'ятком. Злегка солить. Для соусу змішує майонез і гірчицю у співвідношенні 3 до 1. Натирає тушки сумішшю, потім посипає перцем і ще раз солить.

Складає тушки у змащену олією сковорідку, накриває кришкою і ставить у духовку на невеликий вогонь.

- Можна накрити форму фольгою. Через півгодини накриття слід зняти, щоб перепілки підсмажилися. І пекти ще десь півгодини.

На гарнір до птиці пасує гречана каша, печена картопля, салат зі свіжої або квашеної капусти.

Зараз ви читаєте новину «З перепілок готують недорогі дієтичні делікатеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути