
Святкові страви бувають із риби або з м'яса. А у " Вітелло Тонато" поєдналися обидва продукти. Ця назва в перекладі з італійської означає "тунцева телятина".
До м'яса готують спеціальний тунцевий майонез. Для посилення рибного смаку у нього кладуть кільку або анчоуси. Пікантності страві додають гірчиця та лимонний сік.
Інгредієнти:
телятина або яловичина (що м'якше, то краще) - 200 г
1 гілочка розмарину
запашний перець - 1/2 ч. л.
Для тунцевого майонезу:
яйце - 2 шт.
гірчиця - за смаком
сіль - дрібка
лимонний сік - 0,5 ч. л.
тунець консервований - 100 г
кілька очищена або анчоуси - 1 шт.
олія - 100-120 мл
Приготування:
Кип'ятимо воду. М'ясо щільно замотуємо в харчову плівку із запашним перцем і розмарином.
Кидаємо м'ясо в окріп. Через 5 хв. знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і даємо охолонути протягом 3 год. За цей час телятина приготується і стане дуже ніжна. Можна просто відварити м'ясо зі спеціями, але тоді воно втратить соковитість і структуру.
Нарізаємо м'ясо дрібними слайсами і викладаємо на тарілку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часниковий соус з паприкою готують до рибних страв
Готуємо тунцевий майонез. До двох жовтків додаємо гірчицю, сіль, лимонний сік. Збиваємо міксером або вінчиком, додаючи тонкою цівкою олію.
Вливши половину олії, додаємо тунець, каперси і кільку. Додайте ще олію і добре збийте.
Готовим майонезом змащуємо телятину.
Коментарі
1