Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2018 14:15

Їсти із закритими очима: назвали 10 найогидніших страв
10

Сунхуадань, або китайські «тисячолітні яйця»
Фото: https://soloha.cx.ua
Кров’яні млинці
Мактак
Смажені тарантули
"Гірські устриці"

У світовій кулінарії є багато чим дивувати, однак деякі її зразки особливо вражають своєю екзотичністю. Спеціалісти виокремили 10 найбільш огидних і водночас смачних страв. Пише 7dniv.info

Мактак – традиційна страва ескімоської й чукотської кухонь, яка представляє собою заморожене китове сало й шкіру. Вживають її переважно в сирому вигляді, однак для різноманітності інколи маринують або обсмажують на олії в паніровці. Мактак, з одного боку, є досить корисним, оскільки в шкірі кита міститься багато вітаміну С, а в салі — вітаміну D, що вкрай важливо для людей, які живуть у суворих умовах крайньої півночі. З іншого ж боку, відомо, що до складу китового сала входять токсичні речовини, які шкодять людському організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свинина з креветками та курка з арахісом - кулінарна столиця Азії дарує нові враження

Фарширований верблюд – багатокомпонентна страва, яка завдяки своїм габаритам отримала місце в Книзі рекордів Гіннеса. До її складу, окрім верблюжини, входять варені курячі яйця, риба, курятина й баранина. Так, яйця тушкують у рибі, рибу — у курці, курку — у смаженому барані, і вже самого барана, разом з усім його вмістом, укладають у верблюжу тушу. Готується страва на багатті. Розрахована вона приблизно на 80-100 людей, тому часто подається на весіллях.

Очі тунця — популярний у Японії продукт, придбати який можна чи не в кожному японському супермаркеті. Частіш за все їдять їх сирими, але інколи тушкують або обварюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку їжу можна купити за один долар у різних країнах

Крекери з вареними осами — японська новинка. Для приготування такого печива використовуються виключно дикі оси. Комах спершу варять, а потім додають до тіста, замішаного як на звичайні рисові крекери. Вважається, що цей продукт багатий на білок і вітаміни.

Мопане — африканський делікатес. Рецепт цієї страви не надто хитромудрий: гусениць метелика відварюють, після чого просто висушують на сонці.

Смажені тарантули — один із найпопулярніших у Камбоджі видів вуличної їжі. Обсмажують їх у глибокій сковороді, зазвичай із додаванням солі й часнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їжа, яка шокує: 3 найдивніші ресторани світу

Сунхуадань, або китайські "тисячолітні яйця" — страва, на приготування якої йде до 100 днів. Основою для сунхуадань є звичайні качині яйця. Оригінальністю відрізняється другий компонент — особлива суміш, яку готують із рисового лушпиння, подрібненого чайного листя, води, попелу, солі й вапна. Сирі яйця змащують цією сумішшю, після чого вкладають у горщик, і щільно його закривають. У такому вигляді продукт зберігають до 100 днів.

"Гірські устриці" — популярна у США й Канаді страва.У готовому вигляді огиди вона не вселяє, а, навпаки, може здатися доволі апетитною. Та це до тих пір, доки не стане відомо, яким є її основний інгредієнт, адже, насправді, "гірські устриці" представляють собою смажені у фритюрі бичачі або свинячі яєчка, які попередньо відварюють і панірують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горілка зі смаком пончиків і снікерс в беконі — показали смаки американців

Саннакчі хве — традиційна корейська страва із живого восьминога, яку подають на стіл ще поки тваринка продовжує ворушитися. Головоногого живцем ріжуть дрібними шматочками, поливають олією й посипають кунжутом.

Кров'яні млинці. Ця схожа за смаком на кров'янку страва полюбилася шведам і фінам. Готується вона майже як звичайні млинці. Єдина різниця в тому, що молоко в ній замінено свіжою кров'ю — коров'ячою або свинячою. Зазвичай такі млинці подають до страв зі свинини або оленини.

Раніше розповіли про те, що у світовій гастрономії з'явився новий тренд — крусуші. Одна з популярних американських пекарень запропонувала любителям незвичайної випічки "гібрид" французької і японської кухонь.

Зараз ви читаєте новину «Їсти із закритими очима: назвали 10 найогидніших страв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути